"Jag vill stanna i många år"

Bild till nyheten "Jag vill stanna i många år"
Roberto Firmino älskar livet i Liverpool och har sagt att han vill stanna i många år.

Brasilianaren har varit en stor hit på Anfield sedan han anlände från TSG Hoffenheim 2015. Genom vägledning från Klopp och hårt arbete så har Firmino blivit en av ligans bästa anfallare.

"Bobby" som han numera kallas har anpassat sig väl till livet på Merseyside med sin fru och sina två döttrar. Brassen stod för 11 mål förra säsongen och är redan uppe på 7 baljor i år.

"Jag tror att jag redan har ändrat sättet jag spelar på" säger Firmino själv.

"För det första så var jag tvungen att anpassa mig till den Europeiska stilen när jag kom till Hoffenheim. Men sen så blev det ytterligare anpassning när jag flyttade till England. Spelet i Premier League är väldigt mycket snabbare än i t.ex. Bundesliga."

"Jag gör alltid mitt bästa för laget precis som de andra spelarna. Det reflekteras under matcherna och alla i laget verkar njuta rejält av att spela tillsammans."

Firmino fortsätter med att berätta om hur besatt han var av fotboll som en ung grabb. Han brukade till och med sova med en fotboll i sin säng.

"Bobby" var hängiven och ville bevisa att han hade vad som krävdes för att bli en framgångsrik fotbollsspelare. Men det krävdes lite hjälp från vänner och familj.

"Jag skulle säga att min kusin och farbror är de som jag måste tacka mest" säger brassen. Det var dem som började ta med mig till matcher när jag var runt 6 år gammal."

"Men det var också min vilja och hängivenhet som drev mig. Jag är en person som alltid kämpar stenhårt för det jag vill uppnå."

En annan som har haft ett finger med i spelet är tandläkaren Marcellus Portella. Det var han som hjälpte Firmino att landa övergången till den brasilianska klubben Figueriense. Klubben som han senare lämnade för Hoffenheim.

"Jag spelade i Brasilianska Serie B för Alagoas. Jag hade ingen som representerade mig" fortsätter Firmino. "Men då kom Marcellus in i bilden och gav mig precis det stödet jag behövde. Han är en väldigt nära vän."

"Jag vill tro att jag har varit bra mot honom och han har varit fantastiskt för mig. Jag älskar att prata med honom och jag respekterar honom väldigt mycket."


29 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer