"Självklart vill jag se Promes i Liverpool"

Bild till nyheten "Självklart vill jag se Promes i Liverpool"
Georginio Wijnaldum har målsättningen att göra minst 10 mål i sin första säsong med Liverpool. Samtidigt flörtar han med den potentiella värvningen Quincy Promes.

Wijnaldums avgörande mål mot Manchester City var hans andra mål för Liverpool efter sin flytt från Newcastle i somras.

Den holländske mittfältaren har blomstrat sedan flytten - dock i en annan, mer tillbakadragen position än den han hade i Newcastle där han prickade in 11 fullträffar.

Liverpool har länkats ihop med hans landsman Quincy Promes som är i fin form för Spartak Moskva. Yttern har funnits på Liverpools radar då de söker efter förstärkningar i Januari. Det som talar för affären är att han är just en yttermittfältare då Mané som bekant försvinner till de Afrikanska mästerskapen.

Wijnaldum berättar att han skulle uppskatta att spela tillsammans med Promes i sin jakt mot 10 mål.

"Rollen som jag har nu är väldigt annorlunda till den som jag hade i min förra klubb men jag tror fortfarande att jag kan nå upp till 10 mål. Jag kommer att ge allt för att klara av det men samtidigt är det viktigast att laget vinner."

"Om jag kan vara en del i våra vinster genom att göra mål är det perfekt men även om jag inte gör mål men spelar bra så är jag nöjd ändå."

"Men jag tror fortfarande att jag kan klara av det den här säsongen."

Om sin vän, och Liverpools transfermål Quincy Promes sa han:

"Jag tror att han vet hur fantastiskt Liverpool är, jag visste det innan jag kom hit iallafall."

"Jag vet inte ifall allt som sägs är sant eftersom jag inte pratar med honom om det."

"Såklart vill jag att han ska komma hit eftersom jag vet att han är en riktigt bra spelare som kan hjälpa laget. Men det är något för scouterna och tränaren att avgöra, det är inte mitt jobb."

"Jag läste bara om att det kunde ske på internet."

Wijnaldum har startat sin Liverpoolkarriär på ett väldigt bra vis, trots att han endast gjort två mål så har han redan blivit en favorit hos fansen tack vare sina prestationer.

26-åringen är tacksam över stödet men även för att han hade möjligheten att anlända till klubben redan tidigt under sommaren då han menar att det har hjälpt honom att anpassa sig till hans nya miljöer.

"Jag har redan fått känslan att fansen uppskattar mig och stöttar mig så jag kan ge tillbaka med mål vilket förhoppningsvis gör dem glada."

"Det var tur att affären blev klar tidigt i somras så jag hade möjligheten att följa med på träningslägret för att lära känna laget och lära mig hur vi ska spela."

"Det kändes viktigt för om jag hade anlänt senare under sommaren när säsongen redan var igång hade det varit tuffare att anpassa sig."

Vinsten mot City betydde att Liverpool fortsatt sätter press på Chelsea då de endast är 6 poäng bakom efter 19 spelade omgångar.

Hans tränare menar att fokuset ligger på det som laget själva kan påverka istället för att oroa sig om de andra lagen - något som Wijnaldum själv stämmer in i:

"Vi kan nå långt men vi måste visa det i match efter match"

"Det går bra just nu men man vet aldrig hur det kommer att gå om två månader så vi måste se till att vi håller i det hela tiden."

"Chelsea spelar riktigt bra nu och samlar otroligt med poäng men vi måste hålla fokus på vårt eget spel och då kan vi se om om vi kan knappa in. Det viktigaste är dock att fortsätta som vi gör nu, vinna våra matcher och inte titta på hur Chelsea presterar eftersom vi inte kan påverka deras resultat."

"Det är klart att du alltid måste sätta press på dina motståndare, om vi vinner våra matcher så kanske de känner sig pressade, jag vet inte."

"Sunderland kommer att bli en tuff match. De vill såklart också vinna eftersom de fightas om ett nytt kontrakt."

Efter hans succé mot Manchester City så är det dags för matchen mot Sunderland. Dock kommer tränaren Klopp att få en del svåra beslut att fatta eftersom det är mindre än 48 timmar mellan matcherna.

Wijnaldum kommer få vänta på besked om han får starta igen så tätt efter City, men hur än startelvan ser ut så beskriver han hans tro på Klopp och stryker under hans förmåga att sprida härlig stämning i truppen.

"Han ger oss självförtroende."

"Enligt mig gör han inte så speciella saker, han ger oss det självförtroende vi behöver, självförtroende i våra egna kvaliteter och att vi är ett bra lag."

"Jag var inte här när Klopp inte var tränare så jag kan inte säga vad som har förändrats men jag tycker det är fantastiskt att spela under honom."

"Han skapar en härlig stämning för att spela i Liverpool. Han vill att vi har kul i allt vi gör exempelvis i träning och i matcher. Det är väldigt viktigt för en fotbollsspelare."

Källa: Echo


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer