Inför: Liverpool-Man City

Bild till nyheten Inför: Liverpool-Man City
Pilsnern och skumpan ligger redan på kylning. Runt sisådär 20:15 ikväll vill vi ju vara extra glada i hattarna och fira segern mot Man City. Eller är det risk för att vi åker på en riktig smällkaramell?

Liverpool FC

The Reds är obesegrade i 16 raka hemmamatcher och är också det lag som gjort klart flest PL-mål (45) efter 18 ligaomgångar. 

Lägg därtill att vi inte förlorat hemma mot Man City på 13 år, då Nicola Anelka petade in ett segermål i slutsekunderna.

Det är en riktig "sexpoängsmatch" som står på spel mellan tvåan och trean. Liverpool behöver vinna för att behålla sexpoängsavståndet till ledande Chelsea. För det är väl knappast troligt att Londonklubben tappar poäng i hemmamatchen mot Stoke? City för att passera Liverpool och ta upp jakten på Chelsea.

Det förväntas också att båda lagen kommer att attackera varandra vilt – Guardiola är ingen Mourinho – och att det kan bli ett rejält målkalas. Två lag med fantastisk offensiv, men som också uppvisar skakigt försvarsspel när de sätts under press.

Förra säsongens möten slutade 7-1 i Liverpools favör (4-1 borta, 3-0 hemma) även om vi däremellan förlorade Ligacupfinalen på Wembley efter straffar. 

Ett klart avbräck är att varken Philippe Coutinho eller Joel Matip kommer till spel och det krävs därför en ny hjälteinsats från Ragnar Klavan i mittförsvaret för att hålla Sergio Aguero i schack.

Form: WDWLDWWW

Trolig startelva enligt skribenten: Mignolet–Clyne, Lovren, Klavan, Milner–Henderson, Lallana, Wijnaldum—Mane, Origi, Firmino

Manchester City

Rivstartade säsongen under nye managern Pep Guardiola och ett tag var det nog många som trodde att de skulle segla iväg mot en enkel ligatitel. 

Men sedan dess har "Citizens" uppvisat en ganska svajig form och inte minst blottat brister i defensiven.

City kommer dock till Anfield med tre raka segrar, däribland en imponerande upphämtning från 0-1 till 2-1 mot Arsenal. 

Framförallt återvänder superstjärnan Sergio "Kun" Aguero till startelvan efter sin avstängning och den lille magikern lär vara rejält spelsugen efter flera veckors sollapande hemma i Argentina. 

Augero har gjort fyra mål mot Liverpool tidigare, men aldrig på Anfield.

Men det finns många, många fler att se upp med: Kevin De Bruyne är en världsstjärna och även Sterling har svarat för några starka insatser på sistone. 

Åldermannen Yaya Toure har tagits till nåder av Guardiola, men är trots allt långt ifrån den fantastiske fältherre han än gång var. Kan vi utnyttja hans långsamhet in the middle of the park – som ifjolårets möten – kan det vara nyckeln till seger.

Noterbart är också att City har högst bollinnehav i Premier League med 65,8 procent och flest antal passningar på offensiv planhalva.

Form: DWWLLWWW

Trolig startelva enligt skribenten: Bravo–Sagna, Otamendi, Kolarov, Clichy–Fernandinho, Yaya Youre–Sterling, De Bruyne, Silva–Aguero

Övrigt

Matchen visas på Viasat Premium, Viaplay och Viasat Ultra HD med kick off kl 18:30 på nyårsafton.

Huvuddomare är 37-årige Craig Pawson från South Yorkshire.

Glöm inte att logga in och tippa resultatet så har du chansen att vinna en snygg tischa från Sam Dodds.

Citat: "Om jag inte satt på bänken skulle jag ha köpt en biljett – till 100 procent!" – Jürgen Klopp

Statistik mot Man C

Källa: lfchistory.net

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer