Aldo: Sturridge kan ge oss titeln

Bild till nyheten Aldo: Sturridge kan ge oss titeln
Förre Kop-favoriten John Aldridge tror att Daniel Sturridge kan bli tungan på vågen i titelracet.

"Folk fattar nog inte hur viktigt det var för Daniel Sturridge att få göra sitt första Premier League-mål för säsongen i tisdags. Jag är säker på att han kände en stor börda lätta från sina axlar", skriver Aldo i sin krönika i Liverpool Echo.

"Det var ett briljant mål, så typiskt för en skyttekung. Han gjorde att det såg enkelt ut."

"Sturridge kan räkna med att få mer speltid när Sadio Mane drar på Afrikanska mästerskapen och jag tror att han kan vara nyckeln i titelracet."

"Tekniskt sett är han vår bäste anfallare och hans allround-egenskaper ger laget så många fler möjligheter. Om vi bara kan få Sturridge i toppform igen så gör han minst ett dussin mål. Det kan räcka långt."

Aldridge menar också att Pep Guardiola lämnade Anfield i tisdags kväll med en hel del att tänka på efter att ha sett Liverpool krossa Stoke.

"Vi har måhända ingen Luis Suarez eller Steven Gerrard – men vi är ett lag. "

"Guardiola är ingen Jose Mourinho. City kommer att attackera och i den form vi befinner oss nu så vattnas det i munnen av blotta tanken. Vi kan räkna med en hel del mål i den här matchen. "
"Vi ska visa City respekt, men vi har definitivt ingen anledning att vara rädda."

"Vår hemmaform är suverän och det var även bland det första Klopp pratade om när han tog över managerjobbet. Det har han lyckats med. Idag skräms motståndarna över att komma till Anfield."

Oavsett vilket lag som förlorar på lördag så tror inte Aldo att titelracet är över.

"Chelsea kommer inte att vinna alla sina matcher. Det är ett bra lag, men med all respekt, bra är de inte. Säsongen är lång och jag är helt säker på att det kommer besvärligare tider för Chelsea framöver och då är det viktigt att vi befinner oss i ett läge så att vi kan dra fördel av det."

Han avrundar:

"Det Jürgen Klopp har uträttat med Liverpool under 2016 är fantastiskt. Jag kunde aldrig drömma om att han skulle kunna få ordning på laget så snabbt."

"Det finns dessutom massor att vara optimistisk för inför 2017. Vi är i semifinal i Ligacupen, vi ska snart kliva in i FA-cupen och vi är fortfarande med i titelracet."

* John Aldridge.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer