"Anfield är en fästning igen"

Bild till nyheten "Anfield är en fästning igen"
Georginio Wijnaldum varnar Manchester City att de kommer anlända till en återuppbyggd fästning när de under Lördagen ska mötas på Anfield.

Den holländske mittfältaren tror att den senaste segern mot Stoke var den perfekta förberedelsen inför Manchester Citys besök.

Vinsten ökade Liverpools obesegrade rad av matcher på Anfield till 23 matcher. Wijnaldum menar att deras offensiva spelstil skrämmer motståndarna.

"Jag tycker att Anfield är en fästning," sa han

"Sättet vi spelar på och hur vi gör mål på hemmaplan, jag tror att det skrämmer motståndarna."

"Jag märker att vi har mycket självförtroende just nu. Vi lär oss snabbt och anpassar oss till olika situationer i matcher."

"Vi släppte in det första målet mot Stoke men vi lyckades ändå hålla fokuset uppe, vi visste att vi skulle göra mål."

"Det är alltid skönt att vinna innan en stormatch eftersom du antar dig utmaningen med ett högre självförtroende då."

Liverpool har redan gjort 45 mål i Premier League - vilket är högst i ligan, till och med högre än både Barcelona och Real Madrid.

Wijnaldum tror att de rödas största styrka är att de har flera matchvinnare i laget. Målen har fördelats med Mané i topp med sina åtta mål.

"När jag spelade i PSV så spelade vi också med väldigt många offensiva spelare, men det här är Premier League och vårt lag här är bättre."

"45 mål är många mål men vi har många spelare som kan göra dom och vinna matcher för oss."

"Det är en bra egenskap hos ett lag, för om det endast kretsar kring en spelare skapar det problem så fort han inte gör mål vilket leder till att du inte vinner matcher."

"City har också väldigt duktiga offensiva spelare, till och med på bänken, som kan bidra med mål"

"Jag ser inte jättestora skillnader mellan lagen. Vi behöver spela med de spelare som vi har och jag är glad för det eftersom vi har en sådan bra trupp."

Manchester City har inte vunnit på Anfield sedan 2003 men de kommer in till matchen med en positiv känsla då Sergio Aguero återvänder efter sin avstängning. 

Det kommer att bli en rejäl kamp för att hänga på Chelsea i titelstriden, men Wijnaldum menar att det är för tidigt att hänga av en eventuell förlorare:

"Det är två lag som vill spela offensivt och göra mål så det kommer bli en intressant match."

"Aguero är såklart en fantastik spelare, han kan vinna matcher på egen hand och han är verkligen ett hot som vi måste hantera."

"Men det är inte bara Aguero. De Bruyne, Silva, Sterling, listan med deras offensiva krafter kan göras lång." 

"Båda lagen har spelare som kan vinna matcher för deras lag. De måste hålla koll på våra spelare medan vi måste hålla koll på deras."

"Säsongen är lång. Du kan inte kontrollera andra saker eller andra matcher som sker efter mötet mot City."

"Chelsea kanske hamnar i en period där det går sämre och de tappar poäng, eller så gör de det inte. Man vet aldrig. Vi måste fortsätta att jobba hårt."

Källa: Echo


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer