Näringen stor nyckel till framgång

Bild till nyheten Näringen stor nyckel till framgång
Liverpool har spelat i ett rasande tempo under hösten. Jürgen Klopp säger att en stor anledning till detta är dietisten Mona Nemmer.

Att Bayern München kan locka talang från Liverpool är något som man inte skulle bli förvånad över att läsa. Den här sommaren var det dock tvärtom då Jürgen Klopp kunde locka över den populära fitnesscoachen Andreas Kornmayer och dietisten Mona Nemmer.

Varje spelare i Liverpools trupp har fått en skräddarsydd diet av den sistnämnde bestående av lokalt odlade produkter. Spelarna har också fyra obligatoriska mål av varierande storlek som de ska få i sig varje dag.
Klopp säger att Nemmer blev en stor hit redan under försäsongen i Kalifornien.

"Mona gjorde ett väldigt gott intryck på försäsongen" säger Liverpoolbossen. "Spelarna åt fantastisk mat. Alla uppskattade det enormt."

"Vi kan göra det här till den bästa näringsavdelningen i världen. Jag är inte stolt över mycket men jag är väldigt stolt över det här" säger Jürgen Klopp.

Nemmer har gjort stora förändringar på både Melwood och Anfield.

Till exempel så finns det nu en juice-station i A-lagets omklädningsrum. Istället för att äta sötsaker i pausen så får spelarna i sig hemmagjord juice med koffein i. Efter matchen så finns det färsk pasta med ett antal olika hemmagjorda såser att välja på.

Mona Nemmer säger själv att hon har blivit positivt överraskad över spelarnas respons.

"Spelarna har ett väldigt öppet sinne. Tillsammans med Jürgen så har de placerat ett högt värde på näringen. Det har gett mig möjligheten att uttrycka mig själv och testa lite saker. Det är relativt ovanligt men väldigt kul."


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer