Coutinhos bakslag - missar City?

Bild till nyheten Coutinhos bakslag - missar City?
Phillipe Coutinho ser ut att missa matchen mot Manchester City nästa vecka efter ett bakslag under träning.

Liverpoolstjärnan har varit borta under den senaste månaden efter att ha skadat fotleden mot Sunderland. Hans mål var dock att återvända till matchen mot titelrivalen City.

Trots vikten av matchen har Jürgen Klopp berättat att han inte kommer att spela Coutinho förrän han är helt återställd.

Brasilianaren ska ha fått ett lättare bakslag under träning vilket fått Klopp att förtydliga att han är villig att vänta på hans återkomst.

"Han är mer eller mindre på rätt väg," sa Klopp. "Det handlar mycket om rutin."

"Han var på riktigt god väg men sen kom det lilla bakslaget, hans ankel reagerade på träningen och vi fick lov att hålla honom tillbaka lite igen."

"Jag tror inte att det kommer förlänga skadeuppehållet mycket, men matchen som alla drömt om är ju City. Det var tydligt från början att det var väldigt osannolikt att han skulle kunna vara redo för den matchen. Det är dock Phils vilja så vi får göra vårt bästa för att det ska ske."

"I nuläget är det inte troligare än innan men jag vill inte utesluta det helt heller."

Liverpool har fortsatt sitt titelrace utan Coutinho men kommer att ställas för sitt tuffaste motstånd under jul- och nyårsperioden när Pep Guardiolas manskap står på schemat.

Trots att Coutinho har gjort livet jobbigt för City under de senaste mötena samt hans vilja att vara redo för den matchen, avslöjade idag Klopp att han inte har återvänt till full träning med laget ännu.

"Tyvärr är han inte tillbaka i lagträning än, han tränar på egen hand och det är den stora skillnaden."

"Eftersom vi inte har honom tillbaka i full träning så är det ingen idé att tänka på när han kommer att vara tillbaka i spel."

"Vi vill inte förhasta oss i den här situationen. Vi får helt enkelt acceptera de stora, eller små framsteg som han gör."

"Det var en allvarlig skada det är den fortfarande, därför behöver vi vänta. Säsongen är lång nog så när han väl är tillbaka kommer det att finnas tid för honom att hjälpa oss. Vi kan inte skynda på det för vi har så mycket matcher just nu."

Källa: Echo


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer