Hur Firmino har anpassat sig

Bild till nyheten Hur Firmino har anpassat sig
Roberto Firmino har blivit en nyckelspelare i Jürgen Klopps Liverpool. Brassen personifierar det höga presspelet som laget vill föra. Men han kunde faktiskt blivit en högerback en gång i tiden.

Firmino anslöt till Liverpool från tyska TSG Hoffenheim inför förra säsongen. Efter att ha haft svårigheter i början så har han nu hittat sin roll. 25-åringen säger dock att han accepterar svårigheterna han hade i början och att det är något som inte är ovanligt.

"Jag har fått ändra sättet jag spelar på lite grann" säger Firmino. "Jag hade redan anpassat mig till Europeisk fotboll genom att spela i Tyskland i 3 år men engelska ligan är ändå väldigt annorlunda från Bundesliga."

"Man märker att hela ligan går i ett högre tempo så jag var tvungen att anpassa mig. Men det är den fotbollen jag njuter av att spela."

"Om jag ska vara helt ärlig så älskar jag att spela här. Jag planerar på att stanna i många år."

Firminos förmåga att spela på många positioner i anfallslinjen har gjort honom vital för Jürgen Klopps Liverpool. Det kom dock inte som en överraskning för Liverpools manager. Redan under tiden i Dortmund så hade Klopp bra koll på "Bobby Firmino".

Även om Firmino nu anses som en av Premier Leagues bättre anfallare så började han faktiskt sin karriär som högerback.

"När jag var yngre så spelade jag både högerback och mittback faktiskt" säger brassen till Liverpool FC Magazine. "Jag insåg dock ganska tidigt att jag var skicklig med bollen så jag flyttade uppåt i planen."

Hela intervjun med Firmino hittar ni här:
http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/foot...


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer