Wijnaldum inför derbyt

Bild till nyheten Wijnaldum inför derbyt
Georginio Wijnaldum ser fram emot att spela sitt första Merseyside-derby på Goodison, och menar att han kommer motiveras av hemmapublikens burop.

Den tidigare Newcastle-mittfältaren saknar inte erfarenhet när det kommer till derbymatcher då han startade i bägge Tyne-Wear derbyna förra säsongen, men där han under sin karriär även spelat för både PSV Eindhoven samt Feyenoord med Ajax som huvudrivaler. 

Holländarens menar att upplevelserna från dessa matcher får honom att njuta av inramningen lite extra, vilket även inkluderar det ovänliga bemötandet från motståndarfansen. 

"Du måste uppskatta inramningen", säger han till Liverpoolecho.com 

"Njut av rivaliteten och njut av motståndarfansen som buar åt dig, för ett bättre sätt att handskas med pressen finns inte. Det kommer bara få dig till att prestera bättre och motivera dig ännu mer till att vinna matchen."


Wijnaldums Newcastle misslyckades med att vinna derbyna mot Sunderland förra säsongen, då bortamatchen resulterade i en 3 - 0 förlust på Stadium of Light och  1 - 1 oavgjort hemma

Dock vet han att matchen på måndag kväll kommer vara en helt annorlunda upplevelse, då han kommer ihåg första gången han såg närheten mellan de röda och blåa sidorna av Merseyside. 

"När jag spelade min första match för Liverpool på Anfield så åkte vi till arenan, och ny som jag var, så hade jag ännu inte stor koll på staden." 

"Men när vi kom körande med lagbussen så kollade jag utanför och såg en arena och tänkte för mig själv, 'det där kan omöjligen vara våran stadion', innan jag snabbt insåg att det var Evertons, och en bit bort på andra sidan såg jag Anfield torna upp sig."

"Då jag brukar gå nere i stan så betonar supportrarna alltid hur viktigt det är med en vinst mot Everton även när det är flera omgångar kvar till då klubbarna möts, vilket säger en hel del om matchens betydelse."

"När jag anslöt till Liverpool så var inte derbyt det första jag kom att tänka på, men när du inser att Everton spelar i samma stad, och hur nära klubbarnas respektive arenor ligger varandra, så vet du hur stor matchen i sig är."


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer