Hyypiä beundrar Matip

Bild till nyheten Hyypiä beundrar Matip
Joel Matips fina start på Merseyside har inte gått mittbackslegendaren Sami Hyypiä obemärkt förbi, som uttalat sig i en intervju med thisisanfield.com

Matip kom från Schalke 04 på en fri transfer i somras,där han snabbt visat sitt värde för sin nya klubb och etablerat sig som fältherren i Liverpools försvar. 

Klubben har ännu inte inkasserat en förlust med den reslige mittbacken i startelvan, där tysk/kamerunierns frånvaro varit ytterst påtaglig i ligaförlusterna borta mot Burnley och Bournemouth hittills under säsongen.  

Den gamle Liverpoolmittbacken Hyypiä, som känner till Matip sedan sin tid i Bundesliga, vet vilka kvalitéer han besitter. 

"Han är en bra spelare som besitter en teknisk skicklighet och fysisk närvaro, som dominerar i sitt spel med och utan boll. Hans spelstil bygger på att han är väldigt självsäker och lugn, så när du vill spela bra fotboll och hålla tätt bakåt behöver du en spelare som honom," uttalar sig Hyypiä. 

Matip kom att spendera sju säsonger med seniorlaget i Gelsenkirchen, och växte snabbt fram till en av ligans främsta mittbackar innan återkommande skador gjorde att karriären gick lite i stå.

På frågan om det finns vissa likheter spelaren Matip och den pensionerade Hyypiä emellan svarar finnen följande: "Det finns vissa likheter, men jag tror han är en aning snabbare än vad jag var!". 

Det är fortfarande en bit att vandra för Matip innan han kan ställas i paritet med det inflytande Hyypiä haft på Merseysideklubben, då han endast gjort 14 framträdanden för laget såhär långt. 

Matip är dock redan påväg att presentera sig som en av säsongens bästa värvningar, och tillsammans med Hyypiä, som en av klubbens smartaste affärer sedan Premier League grundades.

Källa: Thisisanfield.com


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer