"Woodburn är i goda händer"

Bild till nyheten "Woodburn är i goda händer"
Nya stjärnskottet Ben Woodburn är i goda händer under Jürgen Klopp, anser de gamla målkungarna Ian Rush och Robbie Fowler.

Den 17-årige walesaren (född i Michael Owens Chester) blev klubbens yngste målskytt i historien i ligacupkvarten mot Leeds för en vecka sedan.

Kop-favoriten Robbie Fowler, 41, har följt Ben Woodburns utveckling i ungdomslagen under de senaste åren.

"Jag känner honom inte, men vad jag har hört så är det en begåvad kille och det hjälper till när man är en bra spelare. Han har alltid varit framstående i sina åldersgrupper och alltid gjort en massa mål. Hans placeringsförmåga är suverän".

"Det viktiga nu är att han blir omhändertagen och det vet både ledarna och spelarna i Liverpool. Det är deras jobb att se till att han står stadigt med fötterna på marken."

"Alla kunde se hur mycket det betydde för honom att göra mål, lyckan i hans ansikte. Det betydde även mycket för de andra grabbarna, det märktes när tv-kameran zoomade in bänken efter målet."

"Jag tror att han kommer att bli väl omhändertagen, eftersom Jürgen är väldigt skarp när det gäller att hantera de yngre spelarna. Han gör vad som är bäst för dem."

Ian Rush, klubbens i särklass bästa målskytt genom tiderna, har jobbat med Woodburn på internationell nivå i Wales ungdomslag.  

"Han har varit fantastisk", säger Rushie. 

"Jag tränade honom för Wales när han var 14 år och han besitter tveklöst en enorm potential. Att bli Liverpools yngste målskytt genom tiderna är verkligen otroligt."

"Det här är en kille med huvudet på skaft och jag ser fram emot att få se mer av honom. Jag tror att han kommer att få speltid, men han kommer inte att kastas in direkt"

"Var sak har sin tid. Ben var med i några matcher under försäsongen och gjorde några mål, men följde inte med på USA-turnén. Men sedan dess har han kommit tillbaka och gjort ännu fler mål. Han utvecklas hela tiden i rätt riktning", menar Rush.

Fowler var 18 år när han debuterade med ett mål i en ligacupmatch mot Fulham i september 1993 – hans första av 183 mål för klubben. 

"Jag såg mig själv som en helt vanlig kille som spelade fotboll för en av världens största klubbar. Jag spelade för att jag älskade sporten, inte för att jag vill ha beröm och smicker eller allt annat som följde med", berättar Robbie.

"Mitt liv förändrades förstås, men jag kunde aldrig sätta fingret på när eller hur, eftersom jag var lika normal som alla andra i min ålder. Kanske är det därför som mitt förhållande till fansen alltid var så starkt, eftersom de kunde känna igen sig själva i mig."

"Du kunde aldrig tillåta dig att bli märkvärdig i Liverpool. Så det fanns liksom ingen speciell dag när jag gick och lade mig på kvällen och vaknade upp följande morgon som en annan person. Det fungerade inte på det viset."

"Det var många som hjälpte mig i början. Graeme Souness var manager och Roy Evans assistent, men den som hade störst påverkan på mig var coachen Ronnie Moran – han var suverän mot mig."

"Han hade varit i klubben i nästan 50 år och jobbat med många fantastiskt skickliga spelare. Men han lät sig aldrig imponeras av någon."

"Efter den där matchen mot Fulham, när jag gjorde fem mål, sa han till mig att 'jag borde ha gjort sex'. Det var bara sådan han var. Även om han visste att du var bra och ville att det skulle gå bra för dig, så visade han det aldrig."

"Ronnie såg alltid till klubbens bästa och det kunde ingen individuell spelare ändra på", avrundar Fowler.

Källa: Echo


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer