Klopp efter matchen

Bild till nyheten Klopp efter matchen
Jürgen Klopp reflekterar över lagets karaktär, Loris Karius framträdande och mer i en presskonferens efter matchen. Läs nedan vad Tysken hade att säga.

Om förlusten...

"Vad kan jag säga? I våra goda stunder var vi helt klart det bättre laget. Bournemouth vill pressa högt och tidigt på oss och vi löste den pressen utmärkt. Vi spelade en bra fotboll, vi var snabbare i alla val vi gjorde. Vi ville bygga upp anfallen med korta snabba passningar för att sedan slå en avgörande pass mot anfallarna, detta då Bournemouth pressade högt. Vi hade Origi och Mane där uppe som gjorde det jättebra. Vi leder sen med 2-0 och slutar då spela som vi startade. Det gillade jag inte. Jag sa till grabbarna i halvtid att de första 25 minuterna var en bra uppbyggnad inför andra halvlek. För vi vet sedan tidigare att en 2-0 ledning är skör. Vi var statiska i passningsspelet, höll i bollen för länge i fel moment. Vi förlorade koncentrationen. Straffen vi orsakade förändrade självklart matchbilden. Vi gör sedan ett tredje mål, ett underbart mål. Sen hände det ganska snabbt igen. Vi öppnade upp en dörr för Bournemouth, och de sprang igenom den. Självklart är jag missnöjd med resultatet. Det fanns många moment under matchen där vi gav motståndarna självförtroende. Atmosfären var bra. Eddie Howe var het, även vid 3-3 så manade han på sina mannar. Vi hade läge att göra mål, men det ville sig inte. De gjorde istället 4-3, en underbar historia, om man är på rätt sida av den. Idag var vi på fel sida. Det är bara att acceptera. Vi får ta lärdom av detta. Sen känns allt bra igen. Men direkt efter matchen gör det självklart inte det." 

Om att vara mer filosofisk än arg...

"Jag är inte arg nu. Men under matchen var jag det några gånger, när jag fortfarande kunde bidra. Det är inte så att grabbarna gör fel med flit. Utan man tappar momentum ibland, och det gäller då att finna det igen. Det är inte alltid enkelt. Jag försöker hjälpa laget med att behålla momentumet så länge det bara går. Men nu är matchen slut, så det tjänar inget till om jag är arg nu, jag kan inte förändra slutresultatet nu. Grabbarna vill inte förlora, det såg jag. De kämpade på. Vi var som sagt inte tillräckligt raka i vissa moment. Vi var en stor faktor till resultatet, likaväl den bra sidan, som den dåliga. That's it."

Om resultatet skapar oro över lagets karaktär... 

"Nej. Vi hade inte problem med attityden. Vi har inga karaktärsproblem. Ingen är född en vinnare, det är inte de första månaderna i livet som avgör om du är en vinnare eller inte. Det är något du lär dig att bli. Vi kom från en dålig position förra säsongen, och det var många som kritiserade, det skulle bytas manager, blah, blah, blah. Nu försöker vi vara bättre. I alla avseenden. Men självklart så kommer detta hända. Man ogillar det, men du vet redan det på förhand. Men när det händer så känns det inget vidare. Kan man förbereda sig på tråkigheter så är det lättare att hantera dom. Nu har det hänt, och nu får vi gå vidare."  

Och huruvida han var bekymrad över Karius framträdande...

"Nej det är jag inte. Gör du misstag så blir du kritiserad. Så fungerar det. Det är inga problem. Har du kvalitet så blir du starkare av det. Jag respekterar och accepterar allt ni säger om oss idag (läs igår). Vill ni säga att vi var blinda, dumma, inte bra nog, eller vad som, gör det. Det har ingen som helst inflytande på vad jag tror om mitt lag. Ni kan skriva det, ni kan säga det, och sen går vi vidare. Det är allt. Självklart gjorde vi misstag idag. Om vi inte gör mål, eller missar chanser, har vi då inte bra anfallare? Nej, vi har bra anfallare. Det avgörande målet är ingen bra situation för en målvakt. Om Loris hade gjort en ordentlig räddning, något som jag självklart önskade. Situationen säger inget om honom som målvakt. Sådant händer, nu går vi vidare."

Källa: Liverpoolfc.com   


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer