Gerrard klar för tränarroll i klubben?

Bild till nyheten Gerrard klar för tränarroll i klubben?
Mirror rapporterar att Steven Gerrard har fått en tränarroll i Liverpools akademi för att hjälpa de framtida stjärnorna att utvecklas.

Steven Gerrard rapporteras ha accepterat en roll i klubbens akademi. Gerrard själv är en produkt från Liverpools ungdomsakademi som tidigare har fått fram stjärnor som Michael Owen och Robbie Fowler.

Steven Gerrard ska alltså ha lyssnat på Jürgen Klopps råd att ta ett mindre jobb hellre än att börja sin managerkarriär i rampljuset som huvudtränare i någon klubb eller som en del av Klopps stab.

Både Klopp och de högst uppsatta inom klubben ser Gerrard som en framtida Liverpoolmanager och att hjälpa de unga spelarna att utvecklas ska ses som ett bra första steg mot den rollen.

Gerrard som under förra månaden valde att avsluta sin spelarkarriär efter en tid i MLS har tackat nej till flertalet erbjudanden, exempelvis som att träna League One laget MK Dons.

Han hade även ett erbjudande att fortsätta spela i AC Milan men han valde istället att avsluta sin spelarkarriär 36 år gammal som en av Englands bästa mittfältare någonsin. Gerrard ska vara fast besluten om att göra ett lika stort avtryck i fotbollsvärlden som tränare som han har gjort som spelare.

Det har funnits en ständig dialog mellan Klopp och Gerrard under de senaste månaderna och Liverpooltränaren ska ha hjälpt Gerrard att fatta sitt beslut när han valde mellan de olika alternativen.

Gerrard, vars höjdpunkt var att lyfta Champions League-pokalen 2005 spelade 710 matcher för klubben och var desperat att få spela hem den första ligatiteln sedan 1990. 

Nu har han börjat sin resa för att kunna vinna den som manager istället.

Källa: mirror.co.uk


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer