"Kommer att bli en annorlunda utmaning"

Bild till nyheten "Kommer att bli en annorlunda utmaning"
Dejan Lovren menar att matchen mot Bournemouth kommer att bli en annan typ av utmaning från de matcher som Liverpool spelat under senaste veckorna.

Kroaten berättar för Liverpoolfc.com hur han föredrar att spela mot så kallade "spelande lag" men han inser också att det, som vanligt, kommer att bli tufft att ta hem tre poäng.

I Liverpools tre senaste matcher har de snittat 68 procent bollinnehav, men trots detta har matcherna varit frustrerande tack vare motståndarnas låga försvar.

På St Mary's fick Jürgen Klopps mannar nöja sig med en poäng efter att de inte lyckats bryta dödläget och i de andra två matcherna mot Sunderland samt Leeds så har det första målet kommit efter minut 75.

Lovren tror inte att Eddie Howes lag kommer att gå in i matchen med samma försvarsinriktade taktik vilket kan öppna upp för en mer sevärd match. 

"Om jag ska vara ärlig så föredrar jag att spela mot ett spelande lag än mot ett lag som spelar defensivt och väntar på att misstagen ska komma."

"Den typen av motstånd kan vara det farligaste för oss. När vi har mycket folk framåt i plan behövs det bara en väldigt snabb eller stark spelare för motståndarna så kan de göra mål."

"Det var så mot Burnley när vi förlorade med 2-0. Dock kommer Bournemouth definitivt att bli en annan typ av utmaning vilket skulle kunna leda till mer ytor och chanser för oss."

"Bournemouth gör det väldigt bra, de är ett spelande lag med duktiga individer, men om vi kan nå vår högstanivå, som vi måste göra, så tror jag inte att vi kommer att ha några problem."

Med 15 poäng på 13 matcher har Bournemouths andra säsong i Premier League startat lovande. Lovren är medveten om deras kvaliteter och vet att Liverpool kommer att bli straffade om de inte tar utmaningen på allvar.

"De är ett ganska intressant lag, de har en riktigt bra tränare. Det kommer att bli tufft. Dock tror jag att vi har haft ännu tuffare matcher under den här säsongen och vi har visat vad vi kan göra när vi spelar som bäst."

"Jag tycker att vi är mycket smartare än under de tidigare åren, vi vet vad som krävs för att ta tre poäng. Det räcker inte att spela på 99 procent av vår förmåga, det är 100 procent eller inget som gäller."

Callum Wilson som ådrog sig en allvarlig knäskada vilket förstörde hela förra säsongen för honom är tillbaka denna säsong och har visat hur viktig han är för Bournemouth.

Men Lovren fokuserar inte på enskilda spelare när han förbereder sig inför matchen.

"Jag fokuserar istället på min egen, min mittbackskollegas och de andra lagkamraternas defensiva insats." svarar han på frågan kring den formstarke forwarden.

"Men dessa spelare, de kommer att skjuta så fort de får chansen till det så vi måste se till att ligga tillräckligt nära för att kunna blocka. Vi måste vara redo att ta fighten."

"Det är alltid en kamp i straffområdet och över resten av planen. Jag jobbar hårt för att alltid göra mitt bästa på planen och just nu tycker jag att alla i laget gör det väldigt bra."

Källa: Liverpoolfc.com


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer