Mållöst utan Lallana

Bild till nyheten Mållöst utan Lallana
Liverpool gick mållösa mot både Man United och Southampton. I båda matcherna saknades Adam Lallana – som även missar dagens match mot Sunderland. Ett dåligt varsel? "Ren tillfällighet", menar Jürgen Klopp.

"Lallana är, som alla vet, en viktig spelare. Men det handlar inte bara om honom. Matcherna mot United och Southampton var helt olika, de går inte att jämföra", säger Liverpoolmanagern.

"Vi vet inte heller om vi kan spela med samma formation nu, då vi har ett par slitna spelare. Vi kommer att ta några sena beslut."

17 mål på fem hemmamatcher är ändå ett fantastiskt facit så här långt inför Sunderlands besök.

Bara under Bob Paisleys era har LFC varit effektivare. Säsongen 1980/81 producerades 19 mål på de fem första matcherna på Anfield.

Defensiven har också fungerat, med bara fyra insläppta. Bara Chelsea har släppt in färre (tre). 

Joel Matip tilldelas mycket av den äran.

"Från den stund vi tänkte på honom och kände till hans situation var vi övertygade om att vi ville ha honom. Vi gjorde det inte bara för att han var gratis, men det var ett plus", förklarar Klopp.

"Vi är inte förvånade över hur det har fungerat, det är därför som man köper spelare. Allt annat handlar om grabben själv. Han är väldigt, väldigt lugn. Joel är inte den som snackar mest, men han har självtillit. Resten handlar om kvalitet och att få hjälp av sina lagkamrater".

Källa: Guardian


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer