Stevie G slutar

Bild till nyheten Stevie G slutar
Steven Gerrard meddelar idag att han lägger av som professionell fotbollsspelare. Läs hans pressmeddelande här.

STEVEN GERRARD STATEMENT:

"Efter alla spekulationer i media om min framtid så kan jag nu bekräfta att jag slutar som professionell fotbollsspelare.

Jag har haft en otrolig karriär och jag är tacksam för precis alla stunder under min tid i Liverpool, England och LA Galaxy. 

Som tonåring lyckades jag uppfylla min barndomsdröm att dra på mig Liverpools berömda röda tröja och när jag debuterade mot Blackburn i november 1998 kunde jag aldrig drömma om vad som skulle följa under de närmaste 18 åren.

Jag känner mig lycklig över att ha fått uppleva så många underbara högtidsstunder under karriären. Jag är stolt över att ha spelat över 700 matcher för Liverpool, många som kapten, och för att ha hjälpt klubben att bärga stora troféer till Anfield – inte minst den berömda natten i Istanbul.

På internationell nivå känner jag mig privilegierad över att ha gjort 114 landskamper för England och även haft äran att vara kapten för mitt land. Jag kommer alltid att se tillbaka med enorm stolthet på varje tillfälle som jag fick dra på mig den engelska landslagströjan.

Jag känner mig lyckligt lottad som haft den karriär jag haft, men det hade aldrig varit möjligt utan stödet från så många människor runt omkring mig.

Först och främst vill jag tacka alla i Liverpool Football Club. Jag är stolt över min tid som spelare och kapten under så många år och vad vi lyckades uppnå under min tid i klubben.

Jag hade lyckan att spela tillsammans med några riktigt stora spelare och under några fantastiska managers under min tid på Anfield och jag vill tacka dem allihop – liksom alla ledare i bakgrunden för all support de har gett mig under årens lopp. 

Jag skulle också vilja rikta ett speciellt tack till Steve Heighway, Dave Shannon och Hugh McAuley för att de trodde på mig då jag försökte slå mig fram som ung spelare och för att de gav mig plattformen att gå vidare och uppfylla mina drömmar.

Tack också till alla fantastiska fans i Liverpool, England och LA Galazy för deras otroliga uppbackning under min karriär. Er lojalitet och support har betytt 'the world' för mig. 

Jag vill också tacka min agent Struan Marshall och gänget på Wassermann för allt stöd under de här 18 åren.

Utanför fotbollen känner jag mig tacksam över att ha en sådan tight grupp med vänner som alltid ställt upp för mig och som jag har kunnat lita på under hela karriären. Tack för allt!

Slutligen, mitt allra viktigaste tack går till min familj. Jag kan inte nog tacka mamma, pappa och min bror Paul för deras villkorslösa stöd genom åren. Det har betytt allt för mig.

Till Alex, min fru, och barnen Lily, Lexie och Lourdes: tack för er kärlek och ert stöd. Ni har funnits där både under goda och mindre goda ögonblick och utan er hade ingenting varit möjligt. Tack för allt!

Jag ser med spänning på framtiden och känner att jag fortfarande har massor att erbjuda sporten, oavsett i vilken kapacitet det nu blir. Just nu kommer jag att ta tid på mig att fundera över några erbjudanden och ämnar meddela vad mitt nästa steg i karriären blir inom kort."

EXKLUSIVT VIDEOKLIPP: Gary Lineker intervjuar Gerrard om varför han lägger av


TACK FÖR ALLA MAGISKA STUNDER OCH ÖGONBLICK STEVIE G!


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer