Pearce: Sturridge säljs inte!

Bild till nyheten Pearce: Sturridge säljs inte!
Echos fotbollsexpert avfärdar alla spekulationer om att Daniel Sturridge kan komma att lämna klubben i januari.

Reportern James Pearce, med unik insyn i Liverpool FC, skriver följande ikväll:

"Med Liverpool i toppen av tabellen är dessa rykten något som Jürgen Klopp kan vara utan.

Vi har läst liknande historier vid ett flertal tillfällen under de senaste 12 månaderna och varje gång har Sturridge gått ut och bedyrat sitt engagemang för Liverpool. Det ska bli intressant och se om han gör samma sak igen.

En sak är klar och det är att om Sturridge verkligen vill lämna Liverpool så har han inte framfört detta till Klopp.

The Reds har verkligen inga tankar på att sälja i januari. Faktum är att Klopp är mån om att ha en stark anfallsarmé också under andra halvan av säsongen.

Med Danny Ings ute långtidsskadad och Sadio Mané på Africa Cup of Nations i en  månad, finns definitivt inga planer på att sälja lagets effektivaste och vassaste målskytt.

Man behöver inte vara en raketforskare för att räkna ut att Sturridge, som har kontrakt till 2019, inte är särskilt förtjust i sin nuvarande roll på Anfield. Och varför skulle han vara det?

Att spela andrafiol bakom Roberto Firmino var inte direkt vad han hade i tankarna då han anmälde sig för pre-season – tvärtom var hans mål att visa att han fortfarande den giftigaste målskytten i Premier League.

Han är friskare och starkare än han varit sedan 2013/14-säsongen, men har ändå förpassats till avbytarbänken. Han har bara startat i fyra av 11 ligamatcher och inte gjort något ligamål sedan i april.

Något är allvarligt fel om Sturridge skulle vara nöjd med situationen. Han är givetvis sårad och det gör ont att inte få spela. Och det ska göra ont.

Klopp har inga klagomål heller. Han vill se spelarna ge allt på träningarna och är den förste att erkänna att Sturridge gör just detta på Melwood.

Vid ett tillfälle yttrade han: 'Efter en skottövning kan jag ha tårar i ögonen och tänka; Fucking hell, det där var otroligt!'

'Daniel Sturridge är en fantastisk spelare, det är ingen tvekan om det.'

Sturridge har inte gnällt och deppat ihop. Hans två mål i ligacupmötet mot Tottenham, samt hans suveräna inhopp i 6-1-segern mot Watford är bara ett bevis på hans inställning. Han osar klass. Snittet med 57 mål på 102 matcher är fantastiskt.

Och ja, det är möjligt att han lämnar så småningom – men inte i januari.

Debatten om hans vara eller inte vara under Klopp kommer att pågå framöver också. Kan han verkligen förändra sitt spelsätt som Firmino har gjort? Klopp vill, trots allt, se så mycket mer än bara mål från sin nummer 9.

Det kan bli ett tillfälle i framtiden när det är dags att gå skilda vägar, men inte i januari. Liverpool kämpar om troféer och titeljakten är i full gång. Lördagens bortamatch mot Southampton är starten på tio matcher under sex veckor. Det är den mest intensiva perioden under säsongen som kommer att sätta Klopps trupp på prov.

Sturridges tjänster kommer definitivt att behövas längst fram i anfallet.

Det är verkligen inte rätt tid för distraktioner och störningar nu. Klopp är i behov av att alla spelare är fokuserad på sitt jobb framöver. 

Inom 24 timmar återvänder spelarna från landslagsuppdrag och då kanske han passar på att påminna dem om vad han sa i somras:

'Vi har alltid samma avtal: jobba hårt, snacka inte så mycket och vinn matcher!'"

Källa: Liverpool Echo


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer