Trumf på hand gällande Coutinho

Bild till nyheten Trumf på hand gällande Coutinho
Trovärdige reportern Tony Barrett hävdar att Liverpool har en "stark position" gällande Philippe Coutinho än vad som var fallet när Luis Suarez, Javier Mascherano och Xabi Alonso försvann till spanska toppklubbar.

"Av olika anledningar fanns Liverpools svagheter där för att utnyttjas då Barcelona jagade Mascherano och Suarez och Real Madrid gick för Alonso", skriver Barrett på sajten Joe.co.uk apropå ryktena om att Coutinho nu också jagas av storklubbarna.

"Oavsett vad som hände i förhållandet till Rafael Benitez var Alonso tvungen att säljas sommaren 2009 för att klubben skulle kunna betala bort skulder. Samma sak inträffade då Mascherano såldes 12 månader senare. Det var inte spelare som såldes vid rätt tidpunkt eller till ett riktigt pris. De blev helt enkelt offer för klubbens prekära ekonomiska läge."

Barrett trycker också på faktumet att duon såldes för totalt 50 miljoner pund. 

När det gäller Suarez flytt till Barcelona sommaren 2014 var Liverpool chanslösa.

"Det var en transfer som Suarez själv hade längtat efter länge och något som hans agent, Pere Guardiola, försökte som förverkliga i varje nytt kontrakt han förhandlade fram. Utköpsklausuler var ett krav i alla kontrakt Suarez signerade."

Han såldes till slut för omkring 75 miljoner pund.

Men när det gäller Philippe Coutinho är läget helt annorlunda.

"Liverpool är inte längre under ekonomisk press. Under ägarna Fenway Sports Group (FSG) har de gått från att vara på gränsen till administration till vinst på sex år och är inte längre beroende av ekonomiska institutioner. För första gången på alltför länge är de i en position där de kan driva tillbaka intresset för deras bästa spelare", skriver Barrett vidare.

Det innebär att Liverpool själva kan avgöra när och om klubben vill säga och till vilket pris.

"Att Coutinho inte har någon utköpsklausul styrker deras position ytterligare".

Liksom kollegan James Pearce i Liverpool Echo anser Barrett att Liverpool bör ge Coutinho ett rejält lönelyft så snabbt som möjligt. Liverpools nr 10 uppges idag tjäna omkring 80 000 pund i veckan.

* Fotbollsexperten Tony Barrett på Joe.co.uk med en förtid på Liverpool Echo och The Times.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer