Lallana: Nästan som telepati

Bild till nyheten Lallana: Nästan som telepati
Här förklarar den formstarke mittfältaren varför Liverpoolspelarna hittar varandra som handen i handsken ute på planen.

"I Liverpool pratar vi alla samma språk. Det må vara en klyscha, men fotbollen har faktiskt sitt eget språk", säger 28-årige Adam Lallana till media inför Englands VM-kvalmatch mot ärkefienden Skottland på fredag kväll.

"Ta Roberto Firmino som exempel. Han pratar inte bra engelska, även om han snackar bättre engelska än jag snackar portugisiska. Det är närmast en telepatisk spelförståelse mellan Firmino, Coutinho och Sadio Mane."

"Det behövs inte att de snackar samma språk eller att alla prata engelska. Phil är väldigt blyg, men pratar bra engelska. Men han snackar inte så mycket. Ändå känner vi varandras spel utan och innan."

Lallana fortsätter:

"Träning ger perfektion och när du vet vad managern kräver så gör du som han vill. Det är det vi ser resultatet av nu. Vi skördar frukterna av hårt arbete."

"Det Klopp har gjort annorlunda med mig har han också gjort med de andra i truppen. Det är inte bara jag som presterar utan hela laget presterar på hög nivå. Jag gillar att jobba med honom och känner att jag har ett väldigt bra förhållande till honom. Och han litar på mig."

"Jag litar på honom också och när du har ett sådant samarbete kan han säga saker du inte vill höra, men det känns ändå inte negativt eller personligt. Det är alltid professionellt och baserar sig på en önskan om att vinna matcher."

"Självtillit är inte bara något som du kan slå av och på. När du har det så är det viktigt att utnyttja och använda sig av det för allt som går. Jag har hög självtillit just nu och jag vill ta med mig samma känsla in i landslaget".


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer