Lönetak på akademin

Bild till nyheten Lönetak på akademin
Liverpool vill införa ett lönetak på 40 000 pund per år för 17-åringarna som får sitt första proffskontrakt. Allt för att ungtupparna ska fokusera på fotboll istället för pengar.

Enligt reportern Chris  Bascombe (Daily Telegraph) vill Jürgen Klopp och akademidirektören Alex Inglethorpe skapa en bro mellan Melwood och The Academy på Kirkby, med inriktningen att fotbollen ska vara en större drivkraft för talangerna än lönekuvertet.

Man anser också att lönetaket på sikt kommer att gagna dem som verkligen vill spela i A-laget.

Lönen ökar så fort spelarna uppfyller diverse bonusar, som till exempel att bli uppflyttade permanent till Melwood eller att få speltid i förstalaget.

Flera av Premier Leagues rikaste klubbar ger 16-åringar – som fortfarande är ett år från att skriva professionella kontrakt – veckolöner på hela 11 000 pund. Southampton och Tottenham jobbar dock efter samma modell som Liverpool

"Jag kan lova att innan vi köper in en spelare som inte är bättre än vad vi redan har, så kommer vi att satsa på våra egna. Jag har alltid varit i klubbar under lång tid och om jag ser jag en 16-åring som är bra så väntar jag på honom", säger Klopp till Telegraph.

Han är också nöjd över att de unga spelarna på akademin känner att det finns en väg till A-laget.

"Det finns några fina historier där spelare blivit uppflyttade till A-laget efter att ha varit i klubben i hela sitt liv, men det har kanske inte skett tillräckligt ofta."

Liverpoolmanagern säger också att han helst skulle se att A-lagstruppen och akademin tränar tillsammans på Melwood, men att det inte är möjligt på grund av kapaciteten på träningsanläggningen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer