Lijnders om Klopp

Bild till nyheten Lijnders om Klopp
A-lagscoachen Pep Lijnders är full av beundran över hur Jürgen Klopp har transformerat om Liverpool under sitt första år som manager. "Han står för totalfotboll och är han är den som stakar ut kursen åt oss", säger han.

"Jag var inte nervös när han kom eftersom han står för modern, totalfotboll. Jag såg bara fram emot att få jobba med honom", säger Lijnders i en intervju med Paul Joyce (Express).

"Första veckan var känslosam – en hård vecka. Det finns ett berömt ordspråk som heter 'skynda långsamt' och det var exakt exakt han byggde vårt speciella spelsystem."

"Vi vill vara ett lag där alla är anfallare och alla är försvarare. I grund och botten handlar det om att alla är ansvariga för allt som sker på planen."

"I en klubb som Liverpool gäller det att delegera och skapa tillit och det är därför som bättre personer skapar ett bättre lag."

"Han ignorerar allt som är bortom hans kontroll och genom att ge inflytande till sin stab ger han också indirekt inflytande till spelarna också. På så sätt stakar han ut vår kurs."

Lijnders ger också ett exempel på Klopps ledarskap efter den snöpliga 1-0-förlusten mot Villareal i semifinalen av Europa League i våras.

"Både spelarna och vi ledare var riktigt besvikna och överraskade efteråt, men Klopp kom in i omklädningsrummet och vände uppochned på allt inom fem minuter."

"När vi lämnade arenan visste vi alla att vi skulle attackera dem på Anfield som de aldrig blivit attackerade förut."

Liverpool vann som bekant returen med 3-0.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer