"Vi kunde ha varit bättre"

Bild till nyheten "Vi kunde ha varit bättre"
Jürgen Klopp menade att laget svarade för en "ny professionell insats" då man enkelt avfärdade Derby i ligacupens tredje omgång. Läs vad managern hade att säga efteråt.

"Vi var bättre och förtjänade segern och vi skapade chanser. Kunde vi ha gjort det bättre? Ja, mycket. Är det viktigt ikväll? Nej, eftersom det gick som vi ville", kommenterade Klopp till pressen efteråt.

"Derby kunde ha blivit svåra, men de blev inte svåra på grund av oss själva. Vi gav dem aldrig några chanser. I första halvlek kunde vi ha varit lite bättre med våra sista pass. I andra halvlek kunde vi ha varit vassare i vårt kontringsspel. Det hade förändrat resultatet lite, men vi gjorde mål."

Om spelarna tog matchen seriöst...

"Vad kan jag säga? Jag har redan sagt att detta är en väldigt viktig turnering för oss. Inte bara för mig utan lika mycket för spelarna."

Om att vinna sex av de sju senaste bortamatcherna...

"Det bästa är att jag inte känner någonting, det är inte så att vi är förvånade och tänker 'OK, ta en vecka ledigt och fira.' Vi har haft matcherna, spelat dem och varit professionella. Jag har alltid tyckt att skillnaden mellan att spela hemma och borta inte borde vara så stora, speciellt inte när man är ett bra lag - vilket vi är. Men givetvis är det svårt. Jag vill inte underskatta det hela och påstå att det är normalt. Jag vet vilket spelschema vi har och att vi måste spela dessa igen nästa år förmodligen, så det är inget problem. Men just nu är detta absolut OK och det är faktiskt vad vi förväntat av oss själva."

Om att få släppa fram debutanter... (Karius och Ejaria)

"När det gäller dessa killar så var det ingen tvekan om att deras tid skulle komma förr eller senare. Ovie (Ejaria) gjorde sin första match, så det var fint. Vi gav Ingsy (Danny Ings) en halvtimme och det var riktigt bra. Divock fick 90 minuter, vilket var väldigt viktigt."

"Ragnar var helt fräsch så vi var tvungen att ta beslutet – Dejan eller Joel? Det var deras första match ihop (Matip och Klavan) och det var också bra. Många saker var väldigt bra, men det var inte någon perfekt match. Det är så det är, men vi är på god väg och ikväll var det ytterligare en professionell insats av oss."

Om Danny Ings inhopp...

"Självklart var det kul att se honom. Det har varit en tuff tid, jag vet det, men precis som alla andra är han på god väg och alla kan se det. Vi får se vad som händer framöver, han är fortfarande en viktig spelare för oss."

Källa: liverpoolfc.com


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer