"Nu har vi satt nivån"

Bild till nyheten "Nu har vi satt nivån"
Adam Lallana menar att den starka 4-1-segern mot regerande mästarna Leicester var ett riktmärke på hur laget vill uppträda hemma på Anfield den här säsongen.

Roberto Firmino öppnade och avslutade målfesten i lördags, Sadio Mané fortsatte att briljera och Adam Lallana gjorde sitt tredje mål för säsongen för Liverpool (två) och England (ett) inom loppet av några veckor.

Förra säsongen dröjde det ända tills  januari innan den forne Southampton-kaptenen hade kommit upp i samma målkvot.

"Kollektivt anser jag att vi var helt överlägsna", säger Lallana till Liverpool Echo.

"Vi gjorde två mål i första, men bjöd in dem efter slappt spel från oss själva. Det var egentligen ingens fel, men som lag blev vi lite förvirrade ett tag och gav dem några onödiga chanser innan pausvilan."

"Vi pratade om det i paus och i andra var vi överlägsna igen och gjorde mål i rätt ögonblick. Nu har vi satt nivån för hur vi vill spela på Anfield den här säsongen."

Lallana njuter av fotbollen just nu och trivs även perfekt med den nya rollen på tremannamittfältet.

"Det känns bra, vi har världsklass-spelare därute på planen och då är det egentligen irrelevant vilken position du har. Det viktigaste är att vi jobbar hårt för varandra och ser till att skapa chanser."

"Alla skapade målchanser. Det var inte bara jag själv, Sadio, Firmino utan även Daniel och Hendo hade fina möjligheter. Det är en bra känsla inom laget och nu vill vi skapa stabilitet genom att fortsätta att prestera liknande insatser på hemmaplan."


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer