Inför Spurs - LFC

Bild till nyheten Inför Spurs - LFC
Då var det dags för den tredje omgången av Premier League, där Jürgen Klopp och hans mannar styr kosan mot norra London och White Heart Lane för att möta Tottenham Hotspur.

Statistik:

Liverpool har inte förlorat mot Tottenham på de sju senaste matcherna lagen emellan, med fem vinster och två oavgjorda. Både matcherna förra säsongen slutade med delade poäng, där Jürgen Klopp för övrigt gjorde sin första match som Liverpool-manager på WHT. Tottenhams senaste vinst kom 28/11-12, genom tre mål av Gareth Bale (varav ett i egen kasse).


Tottenham:

Tottenham kommer till match med ett kryss (1-1) mot Everton i premiären samt en vinst mot lokalrivalen Crystal Palace (1-0), vilket placerar dem på en sjunde plats i Premier League med 4 inspelade poäng.

Everton och Tottenham delade som sagt på poängen i premiären. Victor Wanyama kom fel in i en brytning tidigt i första halvlek, vilket ledde till att Ross Barkley kunde placera in bollen i målet och ge Everton ledningen med 1-0. Med en skada på Hugo Lloris tvingades Tottenham till ett målvaktsbyte där Michel Vorm fick ta plats mellan stolparna.

Spurs kvitterade genom en nick från Eric Lamela i den 60:e minuten, som även blev slutresultatet.

Trots att Tottenham styrde större delen av matchen mot Crystal Palace hade de väldigt svårt att komma till avslut. Crystal Palace spelade med ett lågt försvarsspel för att satsa på kontringar. Mest livliga i anfallsspelet var nyförvärvet Vincent Janssen och Harry Kane.

I en relativt chansfattig match kom matchens enda mål på en fast situation. En hörna från Lamela möttes av Harry Kane för att sedan skarvas in av nyförvärvet Victor Wanyama, fd Southampton.

Trolig startelva enligt skribenten: Vorm, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Wanyama, Eriksen, Kane, Lamela, Janssen.


Liverpool:

Liverpool kommer som bekant till match med en vinst i premiären mot Arsenal (4-3) följt av en förlust mot nykomlingen Burnley (2-0). Därefter sopade ”The Reds” banan med Championship-laget Burton Albion (5-0) i ligacupen.

Detta sa Jürgen Klopp inför matchen mot Tottenham:

''Det är mycket som har varit bra. Ny säsong med massor av förväntningar. Du behöver hitta en rytm - det är samma för oss som för Tottenham.”

”Det kommer att bli en spännande match. De är fortfarande starka och har hämtat in några riktigt bra spelare. Jag har sett många bra tecken från vår sida.”

”Vi är väldigt optimistiska inför säsongen, men vi vet hur tufft det kommer att bli mot Tottenham.’'

Gällande lagets skadebekymmer uttalade tysken sig enligt följande:

''Några spelare är lite tveksamma. Nästa match är om två dagar så vi behöver vänta lite. Vad det gäller Emre, så är det inget allvarligt. Men det är vristen som han har haft problem med förut. Det är detsamma med Divock. Det är inte säkert att de blir tillgängliga.''

Trolig startelva enligt skribenten: Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mané, Coutinho, Firmino, Sturridge.


Skador:


Övrigt:

Matchen startar kl 13:30 och sänds på Viasat Sport Premium & Viaplay.

Domare:  Bobby Madley, Assisterande: P Kirkup, M Perry, Fjärdedomare är Craig Pawson.


Källor: Tottenhamhotspur.se, Liverpoolfc.nu, Premier League.com, Physioroom.com. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer