Klopps analys (plus video)

Bild till nyheten Klopps analys (plus video)
"5-0 är en klar signal på att vi tar cupen seriöst och är väldigt professionella", sa Liverpoolmanagern till Skysports direkt efter segern mot Burton på Pirelli Stadium.

"Vårt spel kan alltid bli bättre, men det är inget att kritisera även om inte allt var hundraprocentigt", fortsatte Klopp.

"Vi gjorde det vi ville, att ta oss vidare, och vi bjöd också på några fina mål."

Tysken ansåg också att laget lärt sig en del efter 0-2-förlusten mot Burnley i lördags, som man sedan drog nytta av mot Burton.

Från presskonferensen:

"När jag såg om Burnley-matchen kunde jag konstatera några situationer där vi saknade den extra skärpan. Men det stora problemet var att vi vid hela 15 tillfällen i matchen bara var en enda passning från att komma fri i straffområdet. Under matchen kunde vi inte se det, så vi var tvungna att dra nytta av det – och det gjorde vi mot Burton idag. Det var mycket bättre."

"Vi var där vi skulle vara ikväll. Vi höll i bollen, spelade runt och hade spelare som löpte i boxen. De två första målen var typexempel på det."

Klopp var mer än nöjd med att såväl Origi som Sturridge hamnade i målprotokollet. Att välja en av dem som renodlad striker beskriver han som ett "angenämt dilemma".

"Det är mitt jobb att fatta besluten och hitta de rätta lösningarna. Båda (Origi och Sturridge) måste bara se till att vara i så bra form som de kan vara i. Förhoppningsvis ser de till att jag får väldigt svårt att fatta mina beslut framöver." 

Om skadan till Emre Can:

"Jag hade egentligen planer på att byta ut Divock Origi då Emre Can måste kliva av med en skada. Han har haft problem med ankeln förr och var bekymrad. Smärtorna är inte så stora så förhoppningsvis är det inte så allvarligt."

Om skadan till Divock Origi som haltade av på slutet:

"Det var kramp."

Lottningen till Ligacupens (EFL Cup) tredje omgång sker direkt efter morgondagens omgång i Skysport-studion.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer