Lallana gillar nya rollen

Bild till nyheten Lallana gillar nya rollen
I premiären fick Adam Lallana order att droppa ner på mittfältet bredvid Jordan Henderson och Georiginio Winaljdum. "Jag trivs med rollen och hoppas att jag kan fortsätta att hjälpa laget", säger han.

Jürgen Klopp satsade på anfallstrion Mané, Firmino och Coutinho på Emirates i söndags.

28-årige Adam Lallana fick istället uppdraget att ligga strax bakom i en mittfältsroll, med "Hendo" och "Gini" bredvid sig. En roll han skötte med bravur tills han byttes ut i den 76:e minuten.

Lallana har testats i positionen under flera försäsongsmatcher och menar själv att han börjar känna sig bekväm med den.

"Jag gillar det. Jag lär mig hela tiden och förhoppningsvis blir jag ännu bättre genom hela säsongen. Du kan alltid bli bättre", säger han till Liverpoolfc.com.

"Jag har granskat andra spelare i samma position och det var suveränt för mig att få möta Barcelona och några andra topplag under pre-season och känna att det fungerande."

"Truppen är full av skickliga spelare. Om du granskar den så finns det ett flertal spelare som kan spela i två eller tre olika positioner. Den här är lite ovan för mig, men jag antar utmaningen och spelar egentligen var som helst, så länge laget kan dra nytta av det."

Lallana gjorde också det viktiga 2-1-målet i premiären borta mot Arsenal.

"Managern säger att ett tecken på att man gör en bra match är då man har flera spelare i boxen och när det gäller mitt mål så tror jag att vi just då hade sex spelare i straffområdet."

"Det är så han vill att vi ska spela. Attackera, så länge vi har rätt försvar bakom oss, och varför inte? På så sätt får vi möjligheter att skapa fler målchanser."

Landslagsmittfältaren ser nu fram emot helgens bortamöte mot Burnley på Turf Moor.

"Vi kommer att ställas på tuffa prov hela säsongen, där vi kanske hamnar i underläge 1-0 eller 2-0. Det är sådana gånger vi måste hålla ihop och visa att vi har en stark laganda."

"Det är stor skillnad på att spela borta jämfört med hemma, då atmosfären är helt annan. Därför är laganda en otroligt viktig faktor och jag tycker att vi har det i truppen. Men vi måste jobba vidare tillsammans och inte ta någonting för givet", avrundar Lallana.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer