"En nyttig läxa"

Bild till nyheten "En nyttig läxa"
4-0 mot Barcelona igår. Boom! 0-4 mot Mainz idag. Krasch! "Det här var en nyttig läxa", sa Jürgen Klopp efter förlusten mot klubben där han tillbringade hela sin proffskarriär.

Den gode tysken trodde inte sina ögon. Han hade givetvis förväntat sig mycket mer av genrepet mot FSV Mainz på Opel Arena, med en vecka kvar till ligapremiären.

Efter storsegern mot Barcelona på Wembley igår kväll drog laget direkt till Tyskland för att spela sommarens sista träningsmatch. Klopps laguppställning var förstås en kompromiss.

Men hemmalaget var mycket hetare från första spark och tog ledningen redan efter en kvart via en hårt dömd straffspark. Mainz utökade dessutom till 2-0 strax före paus. Mittbacksduon Wisdom och Matip uppträdde virrigt och kaptenen Henderson lyckades varken komma igång själv eller mana på sina kamrater.

Båda lagen gjorde en massa byten i paus, men inget blev till det bättre för Liverpools vidkommande. 

"Det var en tuff dag för oss och en nyttig läxa. Vi måste lita till vår spelstil, vår filosofi och hur vi vill försvara oss", analyserade han efteråt.

"Det kan hända att vi tappar fokus och organisation ett ögonblick, men då måste vi fixa det, inte bli lidande. Vi bör inte förlora med 0-4, men det händer ändå."

"Det sker alltid på fel sätt. Vi kunde inte sluta att flina efter Barcelona-matchen och det är inte rätt. Idag är vi väldigt besvikna och det är heller inte rätt."

"Vi är på god väg och vi kommer att vara bra mot Arsenal. Fram till idag har vi gjort ett väldigt bra jobb."

"Laguppställningen idag var en kompromiss. Vi flög hit några spelare i morse, man man måste ändå kunna förvänta sig att vi ska göra det bättre", avrundade den 49-årige managern.

FSV Mainz-Liverpool 4-0 (2-0)
Målen:
Brosinski (str 15), Cordoba (45), Malli (59), Muto (75)

Publik: 31 600

Liverpool: Manninger–Alexander-Arnold (45), Wisdom, Matip, Moreno (61)–Can (45), Grujic (39), Henderson (74), Lallana (45), Woodburn (45)– Origi (74). 

Avbytare: Brannagan (45), Randall (45), Stewart (45), Ings (39), Firmino (74), Winaljdum (74), Gomes (45), Hart (61).


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer