Can: Jag vill bli en ledare

Bild till nyheten Can: Jag vill bli en ledare
Den 22-årige tysken tror att han kan bli en framtida ledare på Liverpools mittfält, men medger att han fortfarande har långt till Steven Gerrards nivå i den rollen.

Emre Can återvände nyligen till truppen efter EM-ledigheten och känner sig rejält revanschsugen. 

Han menar att lagets målsättning för kommande säsong måste handla om att "vinna titlar".

Han hoppas också att han kan kliva fram ännu mer på Liverpools mittfält och bli en ledare.

"Absolut är det så. Jag har spelat en hel del matcher för Liverpool redan  och jag vet att jag fortfarande är ung. Jag kan säga att jag redan är en ledare, men jag måste visa det också. Vi har förstås ledare i Hendo och Milner, men alla andra vill också vara ledare."

"Jag fungerar så. Jag vill vara en av dem som verkligen manar på laget."

Många tror att Emre Can med tiden kan utvecklas till att blien ledartyp i Steven Gerrards anda. En framtida kapten.

"Det är förstås väldigt hedrande att höra. Jag har stor respekt för honom, men jag är väldigt långt ifrån den standard Stevie satte i Liverpool. Jag måste gå min egen väg och vara Emre Can. Jag mötte honom i Los Angeles nyligen, så vi håller kontakten."

Can var en av Tysklands bästa spelare i EM-semifinalen mot Frankrike, som dock förlorades trots stor dominans. Men han anser att erfarenheten var ett lyft för självförtroendet.

"Man känner sig stark när man får spela i stora matcher, det är sådant man strävar och jobbar efter att få göra, så mitt självförtroende är det inget fel på. Jag tycker också att vi ha ett väldigt bra lag här i Liverpool och att målsättningen måste vara att vinna titlar. Det är samma sak varje säsong då man representerar Liverpool."

Emre Can lyfte sitt spel direkt efter Jürgen Klopps ankomst i managerstolen. Frågan är om han kan ta ytterligare ett steg i rätt riktning?

"Det gick bra ifjol, men jag vill alltid bli bättre och utvecklas. Jag vill göra fler mål till exempel, något som jag måste förbättra. Alla vet att mitt förhållande till Klopp är väldigt, väldigt bra. Han är en av de bästa i världen. Jag tycker att jag utvecklade mig ett snäpp efter att han kom och jag fortsätta i den stilen."

Coachen Pep Lijnders har tidigare uttalat sig om att laget ska vara det starkaste och mest vältränade laget i hela ligan.

"Det har varit en väldigt tuff försäsong och måleär att vara det mest vältränade laget i ligan, det det känns väldigt viktigt för oss."

"Min egen form var väldigt bra vid den här tidpunkten ifjol, men nu har jag bara varit med truppen i tre-fyra dagar och är ännu inte 100 %-ig. Men det är helt normalt och jag har fortfarande två veckor på mig att slipa formen."

Emre Cans kontrakt löper ut sommaren 2018 och det troliga är att klubben inom kort kommer att erbjuda en förlängning inom kort. Men det är inget som bekymrar den hårdjobbande mittfältaren.

"Vi har inte påbörjat några diskussioner. Jag njuter av att vara här. Det är en stor klubb, som en familj. Jag är väldigt lycklig och har fortfarande två år kvar på kontraktet", avrundar han.

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer