Därför värvade Klopp Manninger

Bild till nyheten Därför värvade Klopp Manninger
Just nu talas det mycket om värvningen av Wijnaldum. Men bara några timmar innan Wijnaldum-dealen blev klar skrev Liverpool på med 39-årige Alex Manninger. Klopp förklarar varför.

Österrikes veteranmålvakt blir andra målvaktsvärvningen för åter efter att Loris Karius anslöt från Mainz i början av sommare. Manninger kommer närmast från Augsburg men har tidigare representerat storheter som Juventus och Arsenal. 

Klopp förklarar varför han tog möjligheten att signera 39-åringen.

"Han (Manninger) kommer med massvis av rutin och erfarenhet. Jag vet också att han är väldigt professionell och kommer bli en viktig spelare för truppen.

"Vi har lånat ut några målvakter där de fått speltid, det här är viktigt för på den positionen blir du bara inbytt om det blir en skada eller ett rött kort. 

"Nu är också reglerna ändrade, vi kan inte kalla tillbaka en U-21 målvakt från ett engelskt lag under säsongen om vi har skadeproblem i vår trupp. Därför var vi tvungna att göra ett val - behålla någon av dem för säkerhets skull eller kalla in någon annan som har erfarenhet. Jag tror vi valde den bästa lösningen.

Manninger själv säger att han är redo om han får chansen och tycker inte han är slut som fotbollsspelare än.

"Jag har fortfarande något kvar att ge. Om jag behövs och får chansen är jag redo att spela. Jag kommer vara i omklädningsrummet varje match och dela med mig av det jag lärt mig genom åren."

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer