Allen bakom Wales knall

Bild till nyheten Allen bakom Wales knall
Wales svarade för en av EM:s största sensationer genom att vinna grupp B före storebror England. Joe Allen blev återigen framröstad till matchens lirare efter 3-0-segern mot Ryssland. Inte mindre än sex Liverpoolspelare var i aktion i på måndagskvällen.

Den lille mittfältsterriern Joe Allen låg bakom Wales 1-0-mål, med en snygg stickare fram till Aaron Ramsey som lobbade in bollen över målvakten. 

Allen byttes ut med en kvart kvar att spela, men röstades likväl fram till matchens lirare bland Wales-fansen. 

Därmed slutade alltså "The Dragons" som gruppsegrare och får möta ett tredjeplacerat lag från grupp A, C eller D i åttondelsfinalen på midsommardagen kl 18. 

England mäktade inte med att spräcka nollan på ett ultradefensivt Slovakien (0-0) och slutade tvåa och ställs mot tvåan från Grupp F i åttondedelen kommande måndag kl 21. 

Martin Skrtel var den verklige härföraren i slovakernas backlinje. För England startade Daniel Sturridge, Adam Lallana, Jordan Henderson och Nathaniel Clyne (James Milner på bänken hela matchen) och kvartetten låg bakom det mesta i engelsmännens offensiv.

Lallana plockades av banan efter 60 minuter, Daniel Sturridge efter 75.

"Det känns väldigt frustrerande att vi, ännu en gång, dominerade spelet utan att ta tillvara på chanserna. En jobbig kväll, jag tyckte absolut att vi förtjänade att vinna", sa förbundskaptenen Roy Hodgson efteråt.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer