1-1 mot West Bromwich

Bild till nyheten 1-1 mot West Bromwich
Det var ingen höjdarmatch som avslutade Premier League-säsongen för vår del men Jordon Ibe's mål var fantastiskt.

Det var en ganska händelsefattig första halvlek. Liverpool leder bollinnehavet och hade sex avslut, varav tre gick på mål. Farligast förutom målet var ett avslut av Brannagan efter han skickligt dribblade in sig i straffområdet.

Det var dock WBA som började bäst. Med sitt första, och enda avslut i första halvlek, gjorde Rondon 1-0. Allen slog bort en passning utanför eget straffområde som Unge Jonathan Leko, född -99!, norpade. Skickligt dribblade han förbi bland annat Allen och Brannagan innan han frispelade Rondon som höger ifrån sköt nästan rakt på Bogdan som togs med överrasking och misslyckades med sin fotparad.

1-1 Allen slår en pass mot Ibe på egen planhalva. Ibe låter bollen gå förbi sig själv och WBA spelaren som markerar honom. Ibe fortsätter med bollen och bryter in i plan mot straffområdet. Han glider längst de yttre delarna av straffområdet förbi täckande WBA försvarare mot straffpunkten och placerar den distinkt med vänstern i bortre hörnet.

Andra halvlek var inte mycket att skriva hem om. Liverpool lyckades inte få ett enda avslut på mål och kändes aldrig riktigt nära ett vinstmål förutom när Benteke vann bollen från en WBA-försvarare men sedan misslyckades att frispela en fri Henderson centralt i planen.

West Brom stod för de farliga chanserna. Framför allt Salomon Rondon. Han nickade en frispark i stolpen och fick sedan returen tillbaka men ur balans sköt han en bra bit över. På en hörna fick han också bollen vid bortre stolpen och efter lite krångel avslutade han men Bogdan tillsammans med täckande försvarare räddade situationer.

Det man kan ta med sig från matchen är att Henderson och Ings båda hoppade in och fick nästan 30 minuter. De såg pigga ut och Henderson hade kunnat avgöra matchen om Benteke fått ordning på sina fötter. Ings såg inte ut att ha varit skadad i över ett halvår men gjorde samtidigt inte alltför mycket med bollen.

Det var dock kul att se Brannagan i hela 90 minuter. Han slog bort ett par lättare passningar och ett fint inläggsläge men han var oerhört bekväm med bollen. Mogen och intelligent i uppspel och defensiva/press-situationer. Intressant att se vad han får för roll nästa säsong, känslan är att han skulle behöva bli utlånad och få matchrutin.