Klopps starka hemmafacit

Bild till nyheten Klopps starka hemmafacit
Under Jürgen Klopps ledning har Liverpool återigen blivit ett hemmalag att räkna med. Segern mot Watford var lagets tolfte raka på Anfield utan förlust och suveräna 28-9 i målskillnad.

2-0-segern i söndags var också den sjunde av de senaste nio matcherna som laget lyckades producera två eller fler mål. 

Totalt har tysken bara förlorat tre av 24 matcher i liga- och cupsammanhang på Anfield sedan han tog över rodret efter Brendan Rodgers i oktober.

"Det är så du vill att det ska vara på hemmaplan, starka och inte släppa ifrån sig enkla poäng. I framtiden vill jag att vi ska bli riktigt stabila i alla matcher, men vi kommer att behöva mer tid för att få till det", säger Klopp.

"När jag kom hit hade vi stora problem med att vinna hemma. Vi vet att Anfield är en speciell plats".

Hemmaförlusterna är 1-2 mot Crystal Palace (november), 0-1 mot Manchester U (januari) och 0-1 mot Stoke (januari).

Målskillnaden i de senaste 12 hemmamatcherna (åtta segrar, fyra oavgjorda) är imponerande 28-9 och hela sju gånger har Simon Migonolet och försvaret lyckats hålla nollan. 

Klopps 50:e match på onsdag

På onsdag kommer Chelsea på besök och det blir samtidigt Klopps 50:e match som Liverpoolmanager.

"Vanligtvis behöver man ett och ett halvt år på sig att komma upp till den siffran, så det betyder att jag har haft 5637 presskonferenser nu," skojade tysken efter 2-0-segern mot Watford.

Det är fortsatt mycket som står på spel, med tanke på att klättra i tabellen och säkra europacupspel oavsett vad som händer i Europa League-finalen mot Sevilla i Basel nästa onsdag.

Varje tabellposition är dessutom värd 1,2 miljoner pund i extra prispengar. 

Liverpool parkerar just nu på åttonde plats med 58 poäng, en poäng bakom West Ham och två bakom Southampton.

Manchester United, som ligger på femte plats, möter West Ham borta på tisdagkväll, som blir "The Hammers" avskedsmatch till  den klassiska arenan Boleyn Ground (mer känd som Upton Park) innan flytten till olympiaarenan.

För Southampton återstår bara en match, hemma mot Crystal Palace i säsongsepilogen på söndag.

Liverpool avrundar alltså med Chelsea hemma på onsdag kväll och Jonas Olssons West Bromwich på The Hawthorns på söndag eftermiddag.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer