Lucas lever i nuet

Bild till nyheten Lucas lever i nuet
Lojale Lucas säger att spelarna måste leva för stunden och inte bekymra sig över Jürgen Klopps transferaktiviteter i sommar. Den 29-årige veteranen kan bara hoppas att han finns med i tyskens framtidsplaner.

Den sympatiske brassen har gjort 312 matcher och 6 mål i Liverpooltröjan sedan Rafael Benitez lockade honom från Gremio i maj 2007 för 5 miljoner pund.

Med sina nio år är Lucas klubbens meste trotjänare, trots att han inte ens fyllt 30 år. Han har också ett år kvar på sitt kontrakt, men känner sig långt ifrån säker på framtiden.

"Jag skulle ljuga om jag sa att vi spelare är avslappnade till vad som kommer att hända under transferfönstret i sommar och vilka av oss som kommer att finnas med i hans planer."

Jürgen Klopp kommer att sätta sin egen prägel på den trupp han ärvde från Brendan Rodgers i oktober. Alla förväntar sig stora förändringar.

Lucas kan bara hoppas att han finns med i tyskens tankar.

"Med min erfarenhet vet jag att man måste leva för ögonblicket och se till att spela bra för att få stanna. Man kan bara se till att göra sitt allra yttersta, sedan får man se vad framtiden har att utvisa."

Lucas har själv varit på vippen att få lämna klubben vid ett par tillfällen, men varje gång har han kavlat upp ärmarna och lyckats kämpa sig tillbaka in i startelvan.

"Jag har varit här i så många år och spelat under så många managers (Benitez, Hodgson, Dalglish, Rodgers, Klopp) så det finns inget att vara rädd för. Det är en fråga om tid och vad jag kan uträtta. Om det fungerar är det helt suveränt, annars får man hitta en ny lösning."

"Folket här ser mig som en som varit med länge och jag känner samma sak. Mina barn är födda här och jag är en av dem, det är ett som är säkert."

Källa: Liverpool Echo


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer