Lallana: Dags för derbyseger

Bild till nyheten Lallana: Dags för derbyseger
Adam Lallana har ännu inte fått uppleva känslan av att vinna ett Merseysidederby. "Nu är det dags – och vi är redo", säger han.

Liverpool är i fin form, med tre raka segrar Stoke, Dortmund och Bournemouth. 

Men Adam Lallana, 27, har aldrig fått vinna ett derby efter övergången från Southampton sommaren 2014. De senaste tre holmgångarna mot "Toffees" har slutat oavgjort.

I Lallanas derbydebut gjorde Steven Gerrard 1-0 på en vacker frispark, men mittbacken Phil Jagielka kvitterade på övertid med en drömträff från 30 meter.

"Jag kunde inte tro mina ögon! Jag känner Jags från landslaget och det var till och med förvånande att han var så långt upp i banan!"

"Det är förstås en besvikelse att vi har spelat oavgjort i tre raka derbyn, men vi är i alla fall obesegrade. Oavsett så är vi i fin form, självförtroendet är på topp och vi spelar bra."

"Det finns ingen bättre känsla än att vinna matcher. Du vill bara att nästa match ska komma upp så fort som möjligt."

"Vi har matchat tätt på slutet, onsdag, lördag och torsdag. Managern har ändrat lite och ser till att alla håller sig fräscha och att de vill göra bra ifrån sig när de får chansen."

Efter den dramatiska – och redan klassiska – 4-3-segern över Borussia Dortmund i torsdags hoppas Lallana att Liverpools 12:e man ska lyfta fram laget på nytt i det 226:e Merseysidederbyt.

"Det var mäktigt, en stor orsak till att vi lyckades vända och vinna. Everton är också en av de första matcher vi spelare kollar efter när spelprogrammet släpps och jag är säker på att fansen kommer att hjälpa oss igen. Om de är i samma form som i torsdags så kommer det att bli en otrolig atmosfär igen!"


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer