Klopp inför matchen mot Dortmund

Bild till nyheten Klopp inför matchen mot Dortmund
Liverpool tar i morgon emot Borussia Dortmund på Anfield för returmötet i Europa League kvartsfinalen. Jürgen Klopp meddelar att det inte finns några nya skador efter matchen mot Stoke och att allt är OK.

”Jag hoppas att vi får uppleva en atmosfär som vi inte har upplevt på Anfield ännu. Vi måste hjälpa till att skapa denna atmosfär, för att visa att vi är redo."

”Vi har flera olika alternativ när vi ska komponera laget. Vi måste vänta på den senaste informationen och vi kommer ta ut laget i morgon. I en perfekt värld skulle varje spelare vara i perfekt form. Alla våra spelare är i gott skick, så det är inte så svårt att ta ut laget. Problemet är när spelare inte är i form eller inte är tillgängliga."

”Jag tror att vi kan bortse från resultatet från den första matchen. Kanske att det kommer vara relevant i slutet av matchen, men inte till en början. Bortamål är bara en fördel om vi spelar 0-0. Detta är en nystart. Vi vet om Dortmunds kvaliteter. De vet även lite om våra kvaliteter."

Dortmund ställde över ett antal viktiga spelare i helgens derby mot Schalke 04.

”Jag var inte förvånad över att Dortmund gjorde det. Vi vilade spelare på grund av vår tidigare match mot Dortmund, inte på grund av morgondagens match. Jag kan inte säga något om varför Dortmund gjorde det, men vi gjorde det för att vinna mot Stoke."

”Jag tycker att det är fel att titta på det negativa. Jag tror att Borussia Dortmund anstränger sig maximalt och tar varje match som den kommer. Vi kan inte bara försvara oss mot Dortmund. Vi måste anfalla också, så i morgon blir det viktigt att hitta balansen mellan försvar och anfall. Vi är medvetna om Borussia Dortmunds kvaliteter, och de kan spela bättre än de gjorde i Tyskland, men det kan vi också."

”De senaste veckorna har gett oss förtroende. Andra halvleken mot Southampton var ett steg i fel riktning, men de andra matcherna på senaste tiden har genomfört på en genomgående hög nivå. Vi har varit tillsammans i ett halvår nu och är bättre rustade än vi var sex månader sedan."

”Det handlar om att vara modig. Allt som händer i matchen kan ha en inverkan på spelarnas förtroende. Goda resultat beror på hårt arbete, och båda lagen kan prestera bra i morgon."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer