Klopp: Vi kunde ha vunnit

Bild till nyheten Klopp: Vi kunde ha vunnit
Jürgen Klopp menar att Liverpool kunde ha vunnit på gamla Westfalenstadion. "Om jag ska vara ärlig så var vi briljanta. Vi hade våra ögonblick och alla kunde se att vi hade några chanser att avgöra matchen."

Mål av Divock Origi och Mats Hummels sörjde för att matchen slutade 1-1. 

Ett perfekt utgångsresultat inför returen på Anfield om en vecka. 

"Ibland har vi en plan och Divock ingick i den till den här matchen, då han skapar stora utrymmen och kan hålla i bollen. Han har också en enorm speed, vilket är värdefullt för oss", sa Klopp.

"Jag tror att många tippade att vi skulle förlora med 2,3 eller 4-0. De hade sina chanser, men vi spelade väldigt bra och höll oss lugna. Mot ett lag som Dortmund måste du kunna försvara och det gjorde vi på ett suveränt sätt, förutom målet."

Adam Lallana hade uppdraget att bevaka huvudspecialisten Mats Hummels på en korthörna i den 48:e minuten och kom rejält till korta i duellen. 1-1.

"Det var på en frispark... När vi organiserade oss kunde vi ha satt ner Origi där, men det var hektiskt och det är som det är. Vi kunde ha gjort mycket för att undvika det, men det blev mål och det får vi acceptera. Det är inte det viktigaste ikväll."

Klopp var av förståeliga skäl huvudattraktionen i Dortmund igår kväll och möttes av stora hyllningar från sina gamla spelare och fans.

"Det var fint. Många har snackat om det och hur det skulle bli. Det var en respektfull applåd och så ska det vara."

Fråga på presskonferensen: Kan Liverpool göra om insatsen om en vecka?

"Ja, eller ännu bättre", avslutade Klopp.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer