Sturridge förbannad över att bli utbytt

Bild till nyheten Sturridge förbannad över att bli utbytt
Att spelare blir arga när de blir utbytta är inget problem för Jürgen Klopp.

Liverpool Echo rapporterar att Daniel Sturridge var mycket missnöjd med att bli utbytt mot Tottenham i lördags. Klopp säger till lokaltidningen att det var en taktisk förändring, och bytet inte hade någonting med anfallarens skadehistorik att göra.

Sturridge har spelat nio matcher efter sin senaste skada men har bytts ut i sju av de åtta han har startat.

Hans 71 minuter mot Spurs är det längsta han har spelat i någon av de matcherna där han bytts ut, men han var inte glad när han byttes ut till förmån för Divock Origi.

”Det är en helt normal reaktion, speciellt för en kvalitetsspelare som Daniel Sturridge, säger Klopp till Liverpool Echo.

”Han trodde säkert att om han hade varit kvar på planen, så kunde han ha avgjort matchen, fortsätter tysken.

”Det är sant, men i detta skede behövde vi en annan typ av spelare i matchen. Vi behövde någon som kunde ta löpningar bakom backlinjen. Vi behövde Divocks fysisk styrka, så jag bytte.

”Jag kunde också ha tagit ut Adam Lallana, och gått för två anfallare. Men enligt min åsikt, och det är den enda uppfattning som betyder något i detta fall var det inte förnuftigt just då. Så det är vad som hände.

”Jag såg att han var olycklig eftersom jag inte är blind.

”Men det är inga problem, för om han gick av planen utan att vara missnöjd så skulle det vara något fel.

”Du kan inte spela fotboll med ett sådant förtroende utan att vara den du är. Man måste tro att man är den bästa. Jag gillar det här, så länge han inte gör något konstigt när han går utanför planen, såsom sparkar mig i baken, avslutar Klopp.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer