Inför: Man United - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Man United - Liverpool FC
Då var dagen kommen - returmöte i Europa League mot Manchester United på Old Trafford. Liverpool vann som bekant det första mötet med 2-0 på Anfield. Nu väntar det andra mötet som avgör om det är Jürgen Klopp eller van Gaal som får spela vidare i jakten på Europa League-titeln som även innebär en direktplats till Champions League.

Fem senaste mötena:

Lagen hade aldrig mötts tidigare i en Europeisk turnering, så där är Liverpool 100%. Dock har Manchester United gått segrande ur de fyra senaste Premier League-matcherna och har därmed vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

14/2-14: Manchester United - Liverpool (3-0) PL 

22/3-15: Liverpool - Manchester United (1-2) PL 

12/9-15: Manchester United - Liverpool (3-1) PL 1

7/1-16: Liverpool - Manchester United (0-1) PL 

10/3-16: Liverpool - Manchester United (2-0) EL


Liverpool:

Liverpool reser till Old Trafford med tre raka segrar i bagaget mot Manchester City, Crystal Palace samt mot Manchester United förra veckan.

Alberto Moreno och Dejan Lovren riskerar att missa en eventuell kvartsfinal om de får var sitt gult kort av den kortglade domaren Milorad Mazic.

Liverpool Echo har bekräftat att James Milner är tillbaka i matchtruppen som ska åka till Old Trafford för returmötet i Europa Leagues åttondelsfinaler på torsdagkväll. Milner missade det senaste mötet på Anfield på grund av sjukdom.

Det är oklart om Milner, som mer eller mindre varit ordinarie hela säsongen, går in i startelvan direkt men något som kan tala för att han spelar är att mittfältaren är avstängd i söndagens ligamatch mot Southampton.

Lagkapten Jordan Henderson inför matchen:

"Vi har gott om självförtroende efter förra veckans match"

"Det var en bra kväll för oss och en god föreställning. Men samtidigt vet vi att bara halva jobbet är gjort."

"Vi kan heller inte fokusera på vad Manchester United tänker och gör. Om vi spelar som förra veckan är det inte många lag som slår oss och jag hoppas att vi kommer att kunna visa upp samma energinivå i morgon."

"Jag längtar verkligen till matchen. Vi kommer att ha fullt stöd och vi har tränat på Old Trafford ikväll och kommer att köra ännu ett pass i morgon. Vi vet vilket jobb som väntar oss. Det är alltid tufft här, men det är en annan utgångspunkt än vanligt. Vi leder med 2-0, men det måste vi glömma.

Skador:

Lucas Leiva och Kevin Stewart är som bekant skadade och missar matchen. Sedan tidigare vet vi att Danny Ings och Joe Gomez är långtidsskadade och kommer inte delta i turneringen i huvud taget. Detsamma gäller Jon Flanagan som inte är med i den trupp som anmälts till turneringen.

Trolig startelva enligt skribenten: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Henderson, Can, Lallana, Coutinho, Firmino, Sturridge.


Manchester United:

Kommer till matchen med lite blandande resultat. United förlorade med 1-0 borta mot West Bromwich i Premier League, förlorade som bekant det första mötet på Anfield med 0-2 innan de spelade 1-1 med West Ham i FA-Cupens kvartsfinal.

Trots de tuffa tacklingarna och armbågarna i första mötet kommer Marouane Fellaini inte att straffas och finns därmed tillgänglig för spel ikväll.

Skador:

Enligt PhysioRoom har Manchester United följande spelare på skadelistan: Rooney, Keane, Jones, Young, Borthwick-Jackson, Shaw och Valencia. Valencia spelade dock som bekant mot Liverpools U21 nyligen och kan därmed finnas tillgänglig för spel.

Trolig startelva enligt skribenten:

De Gea, Varela, Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Fellaini, Memphis, Mata, Martial, Rashford.


Domare:

42-årige serben, Milorad Mazic, har utsetts till domare till kvällens match på Old Trafford. Han dömer till vardags i Serbien och Qatar.


Kuriosa:

Enligt Liverpool Echos egen omrösting fick Mazic hela 87 000 av 110 000 röster som "fotbolls-VM:s sämste domare 2014”.


Övrigt:

Matchen startar kl 21:05 och sänds på kanal 9.

Källa: Liverpoolfc.com, Liverpoolfc.nu & PhysioRoom.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer