6-0 mot Aston Villa

Bild till nyheten 6-0 mot Aston Villa
Tennissiffror på Villa Park, som Arne Hegerfors hade sagt. En utklassning signerad anfallstrion Coutinho, Firmino, och Sturridge(inho) som förödmjukade Aston Villa försvaret gång på gång.

En fullständig utklassning borta mot Aston Villa som har ena foten och det andra låret redan i The Championship efter detta resultatet. Och även om anfallstrion var bäst och först på målprotokollet var alla tre utbytta redan vid 4-0. Totalt gjordes målen av sex olika målskyttar. Två från backlinjen, Två centrala mittfältare, och två av våra anfallare.

Första halvlek

Det som öppnade för Sturridges 1-0 mål i 16:e minuten var delvis uppenbart dåligt försvarsspel av Villa. Coutinho får tid att placera sitt inlägg till Sturridge och Sturridge i sin tur slapp markering av Lescott.

Men det var också tydligt redan inledningsvis att det finns potential i anfallsparet: Firmino & Sturridge, uppbackade av Coutinho. Båda trivs bra längst fram och i straffområdet men båda är också oerhört bekväma med bollen vid fötterna. De rörde sig neråt i planen, ut till höger, och ute till vänster. Coutinho trivs också bättre när han får ligga djupare i planen och med två spelare framför sig finns det spelare att kombinera med. 

2-0 var visserligen en inåtskruvad frispark ifrån Milner utifrån vänster, nära där Coutinho slog inlägget till 1-0, som gled hela vägen in i bortre gaveln. Men innan målet är det Firmino som, inledningsvis kritiserades som "vek" och inte ansågs ge allt i närkamper, glidtacklar bollen kvar i spel och väggspelar med Sturridge för att fixa frisparken.

Mycket mer händer inte i andra halvlek. Det kändes lite som att Liverpool väntade på en replik från Aston Villa men allt de fick ur sig var ett misslyckat inlägg som Mignolet tog hand om. Försvaret såg stabilt ut. Kolo Toure spelade enkelt och tryggt. Sakho var som vanligt bra med bollen och var ofta aggressivt uppe vid mittplan för att stoppa uppspel.

Inte mycket mer hände men Coutinho hade en oerhört läcker pass där han utan att titta på bollen chippade in den i djupled åt Milner till vänster inne i straffområdet. Avslutet från Milners inlägg gick dock utanför.

Andra Halvlek

Det mesta som hände i andra halvlek mynnade ut i Aston Villas målbur.

3-0. Can vinner boll av en Villa försvarare på deras planhalva, passar till Firmino åt vänster medan Sturridge drar med sig försvarare mot målet och öppnar yta åt Can som kommer i perfekt skottläge utanför straffområdet och sätter ett distinkt pressat vristskott i första hörnet.

4-0. Henderson vinner boll på egen planhalva, ger den till Coutinho som är långt ut till vänster. Coutinho slår den läckert med höger utsida till Origi i djupled. Origi är ren förbi försvarare och överlistar Mark Bunn utan problem. Origi byttes in mot Sturridge i 62:a minuten och detta målet gjorde han i 63:e! Med sin fart är han också en mer passande avbytare än Benteke i många matchsituationer och han verkar inte ha förlorat sin målform under skadeuppehållet.

5-0. Kort frispark av Henderson till Firmino utanför Villas straffområde. Firmino väggar med Sturridge och hittar Clyne som springer in i straffområdet från höger. Hans skott räddas men Sturridge och Villas försvarare kämpar om returen som istället hamnar hos Clyne som slår in sin egen retur i öppet mål. 

6-0. Henderson med en hård och ganska låg hörna som går rakt mot Kolo Touré som inte ens behöver hoppa för att omarkerat kunna nicka in bollen i mål. Hans första ligamål sedan 2011!

Scott Sinclair hade ett skott i kryssribban för Villa vid 5- eller 6-0. Villa var också nära att göra ett självmål när Lescott styrde ett inlägg till Bunn.

Annars är det mest nämnvärt att Kevin Stewart efter fina insatser i FA-cupspelet fick göra sin Premier League-debut. 22-åringen som kom gratis ifrån Tottenham gjorde en okej insats som defensiv mittfältare även om han blev varnad efter en sen tackling. Förhoppningsvis får vi se mer av honom och rimligen kan han bli en pålitlig ersättare åt Lucas.

Nämnvärt är också att mittfältet klarade sig bra utan Lucas. Visserligen mot ligans sämsta motstånd men det är inte otänkbart att Lucas, som ofta är vår viktigaste spelare mot andra topplag, ska kunna vilas till förmån för alla tre av Milner, Can, och Henderson mot sämre lag i framtiden.

MoTM: Coutinho. Det är nästan meningslöst att välja bland Coutinho, Firmino, och Sturridge men Coutinho stod för två väldigt fina assist trots allt och fint samarbete med båda de nämnda anfallarna och även med Origi. 
Emre Can och Clyne förtjänar också omnämnanden för sina mål och spel åt båda håll.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer