FSG ber om ursäkt

Bild till nyheten FSG ber om ursäkt
Efter fansens protestaktioner kryper de amerikanska klubbägarna Fenway Sports Group till korset och fryser biljettpriserna på Anfield i två år framåt!

Styrelsen för Fenway Sports Group chockades när 10-15 000 fans lämnade sina säten i den 77:e minuten mot Sunderland i lördags. Sedan dess har man haft en mängd "krismöten".

Nu gör ägargruppen en kovändning och fryser biljettpriserna för de närmaste två åren. A, B och C-kategoriseringen skrotas, vilket innebär att matchbiljetterna kommer att kosta lika mycket oavsett motståndare!

En stor seger för fansen och de organiserade supporterfalangerna Spion Kop 1906 och Spirit of Shankly.

I ett officiellt brev till fansen ikväll skriver John W Henry, Tom Werner och Mike Gordon följande:

"Det har varit en turbulent vecka. På vägnar från alla inom Fenway Sports Group och Liverpool Football Club vill vi beklaga de bekymmer som uppstått sedan vi offentliggjort våra planer för biljettpriserna inför säsongen 2016/17."

Ägarna vill framför allt tvätta bort stämpeln att de inte bryr sig om fansen och är giriga och försöker göra sig personliga förmögenheter genom klubben.

"Tvärtom är läget det motsatta. Vi har aldrig tagit ut en endast penny från klubben. Istället har vi satt in enorma summor av våra egna pengar för att förbättra spelartruppen och modernisera LFC:s infrastruktur."

Som exempel lyfter de fram de 120 miljoner pund som man satsat på att renovera Main Stand.

FSG var starkt involverade i processen kring den nya biljettplanen med fokus på lokala ungdomar och "rimliga priser" för scousers.

FSG trodde att de skulle få gehör för de matchbiljetter som betraktades som dyrare eftersom det trots allt handlar om "uppgraderade säten på den nyaste läktartribunen inom engelsk fotboll". Fokus låg dock inte på rimlighet, utan på en tillbakabetalning av lånet på 120 miljoner pund.

"Motståndet till den delen av planen har emellertid visat sig att vi gjorde fel".

Nu har FSG tillsammans med klubbledningen beslutat sig för att göra flera radikala förändringar inför 2016/17 – med fokus på fansen.

* Kategoriseringen (A, B och C-biljetter) plockas bort. Oavsett motståndare kommer biljetterna att kosta lika mycket.

* Det dyraste säsongskortet fryses på 869 pund, medan det billigaste sänks med 25 pund till 685 pund.

* Priset för season tickets på samtliga läktarsektioner blir desamma som tidigare.

Biljettpriserna justeras även så att intäkterna vid general admission (GA) fryses:

* Priset för högsta GA-biljett stannar vid 59 pund.

* 20 000 biljetter under Premier League-säsongen ska säljas för halva priset till ungdomar 17-21 år.

* 1000 gratisbiljetter ska under säsongen fördelas gratis till skolbarn i Liverpool.

Planen gäller för både 2016/17 och 2017/18.

"Vi anser att vi har visat oss villiga att lyssna och revidera vår position och uppträda med handlingskraft", skriver FSG-ledningen.

"Det unika och heliga bandet mellan Liverpool Football Club och fansen har alltid funnits i våra tankar. Det representerar hjärtat för denna extraordinära fotbollsklubb."

"Mer än någon annan faktor så är det detta förhållande som driver oss att jobba outtröttligt för klubben och dess framtid. Vi har stor tro på att vår världsklassmanager och vår unga, talangfulla trupp kan uppnå de framgångar som vi alla längtar efter – och vi ser fram emot att dela dessa framgångar med er", avrundar John W Henry, Tom Werner och Mike Gordon.

Här kan du läsa FSG:s brev och ursäkt till fansen i sin helhet

Här hittar du allt om biljettpriserna för 2016/17

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer