Klopp nöjd med "kidsen"

Bild till nyheten Klopp nöjd med "kidsen"
Liverpoolmanagern mönstrade ett väldigt ungt och orutinerat lag i cupförlusten mot West Ham – medelåldern var blott 23 år. "Ser man till spelare för spelare gjorde vi ändå en strålande match", sa Jürgen Klopp efteråt.

Ungtuppar som Kevin Stewart, Tiago Ilori, Brad Smith, Joao Teixeira och Pedro Chiriviella svarade för starka insatser, 1-2-förlusten till trots.

"Jag vet att de kan hantera att spela på den här nivån, så jag är inte överraskad. Men den enda anledningen till att vi kom hit ikväll var för att vinna. Vi gjorde dessutom många saker väldigt bra", konstaterade Klopp.

Philippe Coutinho svarade exempelvis för ett snyggt frisparksmål i comebacken.

"Det var hög kvalitet på den. Efter kvitteringen ändrade vi också mycket offensivt och fortsatte att göra det bra och skapa chanser. Men vi tog inte vara på dem. De fick en frispark på övertid i förlängningen som aldrig borde ha varit frispark och släppte in ett mål. Nu måste vi sticka hem."

Liverpool har nu fem raka matcher utan seger på ordinarie speltid, men Klopp hade ändå inga problem att hitta ljuspunkter.

"Vi kan inte snacka om moral hela tiden. Vi visade moral och allt är okej med dessa grabbar. Ser man till spelare för spelare i laget ikväll så var det en strålande insats."

"Flanno har varit borta i 18 månader och spelade 120 minuter ikväll – strålande. Tiago Ilori var i Aston Villa, men utan att spela och är egentligen inte en förstalagsspelare. Men han spelade väldigt bra."

"Lucas var inte på sin rätta position och gjorde det väldigt bra. Och Brad Smith, som för fyra-fem veckor sedan inte ens var i klubben. Mittfältsduon Chiriviella och Stewart är väldigt unga och de var väldigt bra."

Jordon Ibe hade däremot tufft på Boleyn Ground och försvann under långa stunder helt och hållet. Men Klopp uppskattade 20-åringens defensiva arbete.

"Ibe är inte på topp just nu, men kämpade väldigt hårt i defensiven. Detsamma gäller Christian Benteke. Phil, skadad för andra gången under säsongen, kämpade hårt och gjorde ett snyggt mål. Allt var också bra med Joao Teixeira."

"Men vi kom trots allt hit för att ta oss vidare till nästa omgång, så vi är besvikna. Så är det. Vi skapade chanser, men gjorde inte tillräckligt många mål. Det är det stora felet man gör i fotboll, men det är bättre att skapa chanser och inte göra mål än att inte skapa chanser alls."

"Om ni vill så kan vi titta på det positiva. Vi är Liverpool FC och befinner oss just nu inte på den ljusa sidan. En tappad 2-0-ledning mot Sunderland, managern på sjukhuset och utslagna ur FA-cupen. Men i morgon, när vi kliver upp, kommer solen att skina."

"Om vi alla vill tar vi med oss det positiva från matchen och går vidare. Vi kan vila många spelare nu och vi måste använda oss av den tiden och ta nästa steg."

"Vi gillar inte detta resultat, men mot slutet kanske det ändå visar sig vara den rätta vägen. Jag har det bra, även om jag ville att vi skulle gå vidare till nästa omgång, men det gick inte. Så låt oss nu blicka framåt istället", avslutade Klopp.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer