Ägarmöten efter protesten

Bild till nyheten Ägarmöten efter protesten
Protestaktionen efter 77 minuter på Anfield har satt eld i baken på klubbens ägare Fenway Sports Group.

FSG verkade inte ta hoten på allvar då supportergrupperna uppmanade fansen att lämna sina säten i den 77:e minuten mot Sunderland i protest mot de ökade biljettpriserna. 

Det uppskattas att cirka 10-15 000 vandrade ut från Anfield medan Liverpool fortfarande ledde med 2-0 mot Sunderland. En av dessa var Jamie Carragher.

Tony Barrett i The Times skriver att aktionen fick till följd att ägarna genast kallade till styrelsemöten såväl på lördagskvällen som under söndagen. Där deltog, enligt uppgift, Tom Werner, FSG-presidenten Mike Gordon och klubbdirektören Ian Ayre.

Paul Joyce (Express) skriver att diskussionerna kommer att fortsätta under måndagen och mycket talar för att ägarna kommer att korrigera planerna.

FSG ska inte bara ha förfärats av att närmare 25 procent av åskådarna stack, utan också över de arga ropen om att de är giriga.

Jay McKenna, talesman för Spirit of Shankly, säger att man redan planerar fler protestaktioner.

"Vi behöver verkligen få Liverpool FC, ägarna och framträdande personer att tänka; 'är detta verkligen rätta sättet?'", säger McKenna.

77 pund är priset för de dyraste biljetterna på nyrenoverade Main Stand nästa säsong, men tidigare i vecka bekräftades också att Liverpoolledningen röstat emot förslaget att sätta ett tak på 30 pund för bortabiljetter.

Everton var den enda PL-klubben som röstade för förslaget.

Bilderna hämtade från Liverpool Echo.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer