Inför: Leicester City - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Leicester City - Liverpool FC
Då har Premier League kommit fram till den 24 omgången. Denna gång reser Liverpool sydöst till serieledande Leicester City.

Tidigare möten:

Lagen har mötts 103 gånger sedan 1895. Liverpool har gått segrande ur 43 kamper, förlorat 36 och 24 matcher har slutat oavgjort.


Liverpool:

Jürgen Klopps mannar reser till Leicester med två vinster, två förluster (varav en ledde till förlängningen mot Stoke) samt en oavgjord under de fem senaste matcherna.

Fem senaste matcherna i alla turneringar.

Transferfönstret slutade med ett spelarköp i form av Marko Grujic, ett lån av QPR-mittbacken Steven Caulker samt en rad ungdomar som kallats tillbaka till klubben. 

Jürgen Klopp har även bekräftat att Martin Skrtel, Philippe Coutinho, Divock Origi och Daniel Sturridge är påväg tillbaka i träning - fyra namn som tysken ser som nyförvärv.

Klopp vill se Sturridge genomföra ett antal träningspass i rad innan han ens är tilltänkt i truppen, med tanke på anfallarens ständiga skadebekymmer.

26-åringen har inte spelat sedan inhoppet borta mot Newcastle för snart två månader sedan.

Coutinho åkte på en hamstring i den första semifinalen borta mot Stoke den 5 januari, medan Origi haltade av planen borta mot Leicester på annandag jul med samma skada.

Martin Skrtel har inte spelat sedan före jul borta mot Watford.

"Nu är alla på väg tillbaka i full träning. Jag tror att Skrtel behöver två-tre dagar längre, men de övriga kör igång under de närmaste dagarna", säger Klopp inför matchen mot serieledarna.

"Dessa är våra transfers i januari, fyra nya spelare! Det är bra för oss såklart. För de övriga långtidsskadade (Ings och Gomez) är allt oförändrat.

Trolig startelva enligt skribenten: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Allen, Can, Henderson, Lallana, Milner, Firmino.


Leicester City:

Claudio Ranieri´s vargar är fortsatt i serieledning - något som förvånat många under hela säsongen. Leicester kommer till matchen med lite blandande resultat i bagaget. På de fem senaste matcherna har de två vinster, en förlust och två oavgjorda.

Fem senaste matcherna i alla turneringar.

En stor bidragande orsak till Leicester succé heter Jamie Vardy, som toppar Premier Leagues skytteliga med hela 16 fullträffar. Leicesters andra succéman Riyad Mahrez, har producerat 13 mål vilket gör honom till den fjärde bästa målskytten i ligan tillsammans med Tottenhams Harry Kane.

Leicester släpper till lite defensivt, detta mycket tack vare Wes Morgan, som i stort sett gjorde alla fel man kunde göra som en mittback i fjol. I år har han dock växt ut till en klippa för Ranieri defensivt tillsammans med den forne Stoke-backen, Robert Huth. 

Efter att ha haft en hel del skador i truppen har Ranieri nu endast två spelare borta. Jeffrey Schlupp är borta med en hamstring skada medan Matty James är borta med en långvarig knäskada.

Trolig startelva enligt skribenten: 


Övrigt:

Matchen startar 20:45 och sänds på Viasat Fotboll & Viaplay.

Domare i matchen är Andre Marriner.



0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer