Klopp har tålamod med Benteke

Bild till nyheten Klopp har tålamod med Benteke
Liverpoolmanagern har inga planer på att göra sig av med Christian Benteke, trots att anfallaren för det mesta tvingas nöta bänk.

Belgaren, som köptes in för 32 miljoner pund i somras, förväntas att på nytt leda ett ungt Liverpoollag i returmötet mot Exeter ikväll.

Jürgen Klopp har dock inga tankar på att sälja Benteke, som tidningsrykten gör gällande.

"Ni i media är för snabba för att dra era egna slutsatser", säger tysken. 

"Om det var så det fungerade så skulle jag skicka iväg alla spelare som bränner målchanser."

"Det är klart att Benteke har en framtid, det råder det ingen tvekan om. När jag var i Dortmund såg vi honom i många matcher, där han hade förmågan att hålla i bollen, visade upp bra teknik och var givetvis stark i luften. Men inte bara där, han har generellt bra avslutningar."

"Han är en komplett anfallare, men trots det är det ändå saker du måste arbeta med. Han är inte färdig med det hos oss och det är inte heller vi som lag. Du måste se hur han kan passa in."

"Vi har haft matcher med Roberto och Christian som nr 10 och nr 9, men det fungerade inte. Det betyder dock inte att de aldrig kan spela ihop. För ögonblicket passar de inte särskilt bra, så vi måste tänka ut hur vi sa göra för att utnyttja spelarna på bästa möjliga sätt."

"Att ha en spelare som Christian på bänken är en kvalitetsstämpel. Jag sätter gärna in honom när vi leder med 2-0 så att vi kan göra 3-0 eller 4-0, men i de två senaste matcherna har vi inte haft ledningen och det var en helt annan situation."

"Vi gör inte tillräckligt med mål och jag förstår därför att det ställs frågor om anfallarna, och i synnerhet den enda verkligt renodlade anfallaren. Han sitter på bänken och det kan verka konstigt, men det är inte min uppfattning", avrundar Klopp.

Källa: The Times


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer