3-3 mot Arsenal

Bild till nyheten 3-3 mot Arsenal
Det var ingen vanlig match detta. 6 mål, snö, och en kvittering i 90:e minuten!

Det var en bisarr match. Båda lage förnekade försvarsspel och omfamnade hög press. Liverpool saknade Lucas av oklar anledning och Flamini syntes inte till. 

Liverpool inledde starkast och 1-0 var välförtjänt även om det var tack vare tur och virrigt Arsenal försvar som ledde bollen till Firmino som instinktivt satte den i närmaste hörnet.

Arsenal kvitterade ur tomma intet efter en kollision mellan Giroud och Sakho som tvingade Giroud att klistra ihop bakhuvudet. Arsenals som vanligt fina kortpassningspel ledde fram till Ramsey som passerade en yr Sakho och besegrade Mignolet vid närmaste stolpen.

Vid detta läget var det svårt att förstå hur Arsenal gjort mål; det blev inte lättare.

Kort senare gav Liverpools höga press(med Henderson i huvudrollen) resultat då bollen landade hos Firmino efter flera misslyckade Arsenal-rensningar och den tunna brassen smekte in den över Cech och in i bortre krysset. Ett resultat av Liverpools press förstås men samtidigt ett klassmål som Firmino hittade i bakfickan.

2-2 målet av Arsenal kom på hörna. Lag vet nu att det är en bra målchans bara man försöker slå sin hörna direkt i mål. Giroud verkar ha varit på bollen på reprisen men trots detta är Mignolets agerande patetiskt dåligt ännu en gång. Man längtar efter Danny Ward, en klassmålvakt från någon annanstans, eller bara någon lång snubbe de hittar som hjälper äldre damer att plocka ner varor från översta hyllan.

Resten av första halvlek hämtade båda lagen andan och Liverpools fina inledande självförtroende dalade och omvandlades till trötthet och problem med det regninga, och senare snöiga underlaget.

Arsenal tog sedan ledningen för första gången i matchen. Arsenals press tvingade fram misstag från Liverpool och slutligen efter styrning på Liverpool-försvarare hamnade bollen hos en felvänd Giroud. Giroud vände på en 50-åring(fråga era föräldrar) och sänkte den i bortre. Kolo Toure halkade samtidigt men verkade inte heller stå i rätt position för att försvara Giroud som har "vänsterfotad" tatuerat i pannan.

Vad som följde var nästan en hel halvlek då Liverpool såg högst oförmögna ut att lyckas skapa bra chanser. Självförtroendet sjönk, felpassningarna ökade, och ett 4-2 i baken låg i luften. Men Klopps byten måste sägas ha gett resultat. Spelet blev verkligen inte plötsligt fantastiskt bättre. Arsenal tappade en del i försvarspelet och Liverpool slog antagligen inte tillräckligt med inlägg på Benteke.

Det var dock två inhoppare som stod för det avgörande(oavgörande?) målet. En lång boll går mot Benteke som är i bortre delen av straffområdet och vinner en höjdduell mot hela Arsenals försvar. Hans nernickning hamnar framför lilla inbytte Joe Allen som lyckas vara först på bollen och styra sitt avslut mot mål. 3 jävla 3. Joe Allen var den enda spelaren på plan med skägg nog att stänga denna vilda snö-matchen.

Matchens lirare: Firmino.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer