Bild: Klopp på jakt efter Forsberg

Bild till nyheten Bild: Klopp på jakt efter Forsberg
Ryktena har florerat ett par dagar... men idag hakar också ansedda tyska Bild på uppgifterna om att Jürgen Klopp visar intresse för Sundsvallssonen Emil Forsberg i RB Leipzig. Emil är Liverpoolsupporter sedan barnsben.

Häromdagen uppgav sajten Calciomercato.it att ett helt koppel av europeiska toppklubbar visat sitt intresse för den 24-årige yttermittfältaren. 

Inter och Roma i Italien, Atletico Madrid och Valencia i Spanien, Lyon i Frankrike samt engelska Leicester – och Liverpool. 

Tyska tidningsjätten Bild bekräftar att manager Klopp följer Forsbergs utveckling noggrant.

"Han har gjort en bra säsong och är en viktig beståndsdel i laget och kommer att vara det i framtiden också", säger Red Bull Leipzigs VD Oliver Mintzlaff som inte har någon större lust att släppa svensken.

Även Bild uppger i artikeln att Forsberg har Liverpool som favoritklubb. 

"Liverpool är en storklubb och Klopp en enastående tränare", ska Emil själv ha sagt till Klubmagazin enligt samma tidning. 

Agenten Hasan Cetinkaya lämnade följande kommentar till Fotbollskanalen:
"Han har hög status i laget och trivs väldigt bra. Men givetvis vill man ju alltid komma till de största klubbarna och han har ju ett mål. Sen har han kontrakt med Red Bull så vi måste kolla lite hur tankarna går. Det kommer att öppna sig de kommande dagarna gällande Emils framtid."

Forsbergs kontrakt med 2.Bundesligaklubben går ut i juni 2018 och han har gjort fem mål och fyra assist den här säsongen och ett mål på 13 A-landskamper. Han värderas till omkring 82 miljoner SEK.

Källa: Bild, Fotbollskanalen


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer