Clyne kan pusta ut

Bild till nyheten Clyne kan pusta ut
Nathaniel Clyne lyckades hålla sig ifrån ett gult kort i kalenderårets sex sista matcher, vilket gör att engelsmannen nu slipper oroa sig för en avstängning vid nästa kort.

Clyne drog på sig sitt fjärde gula kort i bortamötet med Manchester City den 21 november och har således varit i farozonen för en avstängning i nästan en och en halv månad.

Nu kan engelsmannen pusta ut, då gränsen för avstängning på grund av gula kort efter nyår höjs till 10 kort. Drar en spelare på sig 10 gula kort sammanlagt innan den andra söndagen i april stängs man av i två matcher.

Detta var dock inte det som Clyne själv fokuserade på efter matchen, utan han var väldigt nöjd med att laget höll nollan för andra matchen i rad.

"Är vi solida i försvaret och inte bjuder motståndarna på några chanser har vi alltid en bättre chans att ta tre poäng.", sade högerbacken efter 1-0-segern mot Sunderland.

"Det var en bra prestation av oss som lag och det var viktigt att ta tre poäng. Jag tycker att vi förtjänade dem."

"Vi spelade bra och fick målet vi behövde. Vi kunde gjort fler mål, men vi tar med oss de tre poängen och det faktum att vi höll nollan igen."

"Vi visste att Sunderland skulle spela djupt och satsa på kontringar. Det var upp till oss att bryta ner dem och vi lyckades till slut."

Clyne hyllade även matchvinnaren Benteke.

"Han är en väldigt viktig spelare för oss", sade Clyne.

"Han är en bra anfallare och en bra uppspelspunkt. Vi kan spela upp bollen på honom så han kan hålla i den och låta resten av laget komma upp i anfallsposition. Nu gör han mål för oss också, vilket är viktigt och förhoppningsvis gör han ännu fler under säsongen."

"Laget är fyllt av självförtroende efter två raka segrar. Vi ser fram emot det nya året och kommer att gå för seger i varje match. Vi vill klättra i tabellen och vi får se vart det tar oss. Det är fortfarande många poäng att spela om och fortsätter vi så här är jag säker på att vi inte kommer att vara långt ifrån topp 4."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer