Sinclair ser ut att lämna LFC

Bild till nyheten Sinclair ser ut att lämna LFC
Liverpool verkar gå bet med ansträngningarna att förlänga kontraktet med anfallstalangen Jerome Sinclair, 19, som också har bytt till samma agent som Raheem Sterling.

Kontraktsproblemen med reservlagets skyttekung (som för övrigt blev den yngste spelare någonsin att dra på sig Liverpooltröjan, 16 år och 6 dagar hösten 2012) har pågått ända sedan i somras. 

Brendan Rodgers svarade med att inte ta med honom på försäsongsturnén till Australien och Asien.

Nu skriver Liverpool Echo att det mesta tyder på att Sinclair är förlorad, då klubben och spelarens representanter fortfarande står extremt långt ifrån varandra. Situationen har heller inte förenklats av att Sinclair nyligen bytt till samma agent som Sterling, den minst sagt kontroversielle Aidy Ward. Det ses förstås inte med blida ögon från klubbens sida.

Om Sinclair inte väljer att förlänga med Liverpool är han ändå bunden tills en ny klubb värvar honom och måste betala ett så kallat tribunalbelopp. Alltså samma typ av betalning som Liverpool måste hosta upp med till Burnley för Danny Ings. 

Men skriver han däremot kontrakt med en klubb som står utanför FA kan han lämna för bara 250 000 pund, enligt FIFA:s regelverk.

Sinclair har totalt gjort tre framträdanden i Liverpooltröjan, senast var två inhopp i våras. Sedan Jürgen Klopp tog över har han dock suttit på A-lagsbänken vid två tillfällen.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer