Inför: Sion - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Sion - Liverpool
Liverpool kliver ikväll in i den sista gruppspelsmatchen i Europa League mot schweiziska Sion. Jürgen Klopps mannar är redan klara för avancemang, men slåss alltså om gruppsegern ikväll. Liverpool sitter i dagsläget inne på 9 poäng, med just Sion tätt bakom med 8 inspelade poäng.

Tidigare möten:

Det enda tidigare mötet lagen emellan var 1996 där Liverpool vann med 2-1 i Schweiz efter varsitt mål från Robbie Fowler och John Barnes.

Föregående möte i årets gruppspel slutade 1-1, något som visade sig vara Brendan Rodgers sista match på Anfield.


Liverpool:

Kommer närmast från en tung 0-2 förlust på St James’ Park i Newcastle. Dessförinnan har resultaten dock fått rödklädda fans att dra på smilbanden med fyra raka segrar mot Man City, Bordeaux, Swansea och Southampton.

Det är ett lag som är klara för avancemang som reser till Schweiz för att spela om gruppsegern i grupp B.

En rad spelare har lämnats kvar hemma i Liverpool. Lucas Leiva, Joe Allen och Alberto Moreno är kvar på Merseyside och sparas inför helgens ligamatch mot West Bromwich. 

Även Jordon Ibe saknas på grund av ett virus medan Daniel Sturridge återigen åkt på en hamstringsskada som håller honom utanför Sion-mötet.

Ungtupparna Connor Randall, Cameron Brannagan, Ryan Fulton, Brad Smith och Jordan Rossiter har alla blivit uttagna till truppen. Randall eller Smith kan komma att göra upp om en startplats i Morenos frånvaro. Även Emre Can är tillbaka från sin avstängning. 

De glada nyheterna är dock att Philippe Coutinho, som missat de fyra senaste matcherna, är en del av 19-mannatruppen som reste till Schweiz på onsdagseftermiddagen.

''Det är två och en halv månad sedan den förra matchen, det är en lång tid inom fotbollen och i England är det säkert 425 matcher, säger Jürgen Klopp inför matchen.

''Ingenting är detsamma så jag tror inte att det kommer gå att jämföra matcherna. Jag vet att alla kan utveckla sig, och om du tror att du kan utveckla dig, kan även laget göra det.

''Sion har ett par skador, och en avstängning, saker och ting är annorlunda. Vi är förberedda och vet att det kommer bli svårt.

''Förutsättningarna är likadana: vi har en match på söndag, och de har en match på söndag. De måste vinna i morgon och om vi tar tre poäng så vinner vi gruppen - vilket vi vill'', avslutade Jürgen.

Trolig startelva enligt skribenten: 

Mignolet, Randall, Skrtel, Lovren, Clyne, Can, Rossiter, Brannagan, Lallana, Milner, Benteke. 


Sion:

FC Sion kommer till matchen med några tunga resultat i bagaget med fyra matcher utan seger, och har inte vunnit sedan 8:e november. Ett oavgjort resultat ikväll garanterar avancemang för Sion. Om Liverpool vinner samtidigt som Rubin Kazan slår Bordeaux tappar Sion andra platsen och därmed avancemanget till Rubin. 

Här är Sions alla resultat i Europa League-gruppspelet:


Skador och avstängningar:

Liverpool har som bekant ett par tunga skador på Danny Ings och Joe Gomez som troligtvis missar resten av säsongen. Mamadou Sakho är fortsatt borta med sin knäskada och Daniel Sturridge med sin färska hamstring-skada. 

Sion har Ndoye avstängd inför matchen. 


Statistik: 


Övrigt: 

Matchen börjar kl 19:00 och sänds på Kanal 9. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer