Här är alla Sturridges (18) skador

Bild till nyheten Här är alla Sturridges (18) skador
Daniel Sturridge står återigen inför flera veckor i behandlingsrummet efter att han råkat ut för ännu en skada.

26-åringen har plågats av skadeproblem sedan han kom till klubben från Chelsea i januari 2013 och hans senaste skada är den 18:e i raden på Merseyside.

Med hjälp av Physio Room, tar vi en titt på Sturridge skadehistorik:

Februari-mars 2013 - skadat ben samt en mindre smäll (missade tre matcher)

Sturridge fick en utmärkt start på livet i Liverpool, gjorde fyra mål i hans första sex framträdanden, men hans första skada kom bara några veckor efter hans ankomst, då han drabbades av en benskada.

Sturridge missade matcherna mot West Brom och Zenit S: t Petersburg innan han återvände mor Swansea, men en mindre smäll gjorde att han missade 4-0 segern över Wigan.

Maj 2013 - ligament i fotleden (missade inga matcher)

Sturridge spelade bara 33 minuter av Englands vänskapsmatch mot Irland på Wembley. Hans skada bekräftades som ligament-skada, men han återvände i tid för försäsongen och lyckligtvis missade han ingen match.

September 2013 - lår (missade inga matcher)

Anfallaren gjorde fem mål i sina fyra första framträdanden av säsongen 2013/14, men missade Englands matcher mot Moldavien och Ukraina på grund av en lårskada. Han återhämtade sig i tid för att möta Swansea efter landslagsuppehållet.

November 2013 till januari 2014 - ligament i fotleden (missade nio matcher)

Sturridge förvärrade en lårskada med England, vilket innebar att han började på bänken i 3-3 matchen mot Everton den 23 november, och i efterdyningarna av matchen drog han upp en gammal skada och missade nio matcher på grund av en ligament-skada i fotleden.

April 2014 - hamstring (missade en match)

Sturridge gick helskinnad i fyra månader när Liverpool kämpade som hårdast för ligatiteln, men haltade av med en hamstring-skada under 3-2 segern över Manchester City. Han missade 3-2 segern över Norwich och blev förpassad till bänken under den berömda 2-0 förlusten mot Chelsea på Anfield.

Juli 2014 - hamstring (missade inga matcher)

26-åringen var tvungen att återvända hem från Liverpools försäsongs-turné i USA efter att råkat ut för en hamstring-skada. Liverpool drog dock en suck av lättnad när han återvände i tid för starten av säsongen.

September 2014 till januari 2015 - lår och vad (missade 32 matcher)

Bara tre matcher in på säsongen, drog han på sig en allvarlig skada i låret under en träning med England. Han förväntades göra sin comeback i slutet av oktober, men han drabbades av en skada i vaden innan matchen mot QPR.

Därefter sköts hans comeback fram ytterligare när han återigen drog på sig en lårskada innan 3-1 förlusten mot Crystal Palace den 23:e november. Han gjorde sen comeback i slutet av januari.

April till September 2015 - höften (missade 14 matcher)

FA Cup-matchen mot Blackburn i april visade sig vara hans sista för säsongen för Liverpool, och en månad senare opererade han sin höft.

Han missade totalt 14 matcher - och gjorde comeback mot Norwich den 20 september.

Oktober till november 2015 - knä och fot (missade nio matcher)

Bara tre matcher efter sin comeback, drog han på sig en knäskada inför Liverpools match Tottenham den 17 oktober. Han gjorde sedan sin comeback som inhoppare i andra halvlek mot Swansea den 29 november.

December 2015 till…. - hamstring.

Efter inhoppet mot Swansea var fansen glada att se Sturridge namn i startelvan i Southampton förra veckan. Och att spänningen intensifieras när anfallaren gjorde två mål i en anmärkningsvärd 6-1 seger Capital One Cup.

Han var på bänken för mot Newcastle den 6 december, men skadade sin hamstring efter att ha kommit in i den andra halvleken. En röntgen avslöjade senare att han hade drabbats av en ny skada, vilket kommer hålla honom borta från spel i några veckor.

Källa: Sky Sports


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer